Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Torró de gema - sense coure

12 - Torró de gema o de rovells d'ou


Sense coure???? Sí! 

Reconec que fa por! A mi me'n feia i mentre l'anava fent no les tenia totes PERÒ... la recepta la vaig buscar després de fer les Teules simplement pel fet que tenia 4 rovells d'ou a la nevera i no em veia llençant-los. I al buscar la recepta em vaig trobar de caps amb el bloc "Webos Fritos" i amb una recepta de turró de gema que tenia un munt de comentaris positius.

Vaig començar directament després s'assegurar-me que tenia els ingredients sense acabar de llegir la recepta. A mida que anava fent i m'acostava al final vaig quedar-me plantada al adonar-me que el torró es deixa assecar però no es cou!!!!!! Mare meva!!! "I ara què faig???"

La Su i el seu bloc... vaig arribar-hi per casualitat però ja el coneixia de sentir-ne a parlar a altres bloggers i a companys amants del pa ja que la Su també fa pa i fins i tot ha tret un parell de llibres així que amb el cor una mica encongit vaig decidir continuar (al cap i a la fi a Suïssa també tenen "Guetzli" que no es couen) i confiar en la seva experiència tot alegrant-me d'haver comprar els ous de pagès, biològics i de proximitat.

Finalment, després de 6 dies assecant-se, avui he pujat el torró a la cuina i abans de res he retallat les cantonades i he decidit tastar-lo i "a veure què passa". No m'ha passat res!! El torró és boníssim!!!☺ 



Si us voleu arriscar com vaig fer jo, la veritat és que el torró s'ho val, ara mateix us detallo la recepta però, això sí, assegureu-vos de comprar ous de confiança!

Ingredients

Per 1 torró
  • 250 g d'ametlles picades de bona qualitat - No cal que sigui farina d'ametlla però com més triturades siguin les ametlles més fi queda el torró.
  • 250 g de sucre llustre + una mica més per treballar la massa
  • 1 beina de vainilla
  • 3 rovells d'ous - 4 si són petits
  • sucre per cremar


De començament a fi 

  • Uns 5 o 6 dies ja que hem de deixar assecar el torró abans de cremar-lo.


    Procediment

    Ens faria falta una caixeta de fusta de la mida del torró amb tapa perquè l'haurem de deixar assecar i posar pes sobre el mateix durant uns dies. 

    Si teniu o podeu aconseguir una caixa d'aquest tipus: perfecte!!! Però si no... NO passa res ja que el torró de gema ha d'assecar-se però no ha de suar així que la fusta no és imprescindible. Podeu fer un invent com el que vaig fer jo agafant 2 "tupperware" de la mateixa forma i mida: rectangulars i baixos (el més similar possible a la forma clàssica d'una teula de torró). Ha anat MOLT bé així que traieu-los de l'armari i tingueu-los apunt juntament amb un full de paper sulfurat que de seguida us explicaré com fer-ho servir. Primer però:

    • Barregem en un bol o directament sobre la superfície de treball l'ametlla i el sucre.
    • Hi afegim les llavors de vainilla.
    • Comencem a integrar-hi els rovells. Podeu començar amb 2 i amasseu/barregeu per formar una massa homogènia. Hi afegiu un rovell més i si us sembla que la massa encara no és prou tova i manejable hi afegiu el que farà 4 i formeu una bola. 
    • Escampeu sucre llustre sobre la superfície de treball i aplaneu la massa amb el corró fins a deixar-la del gruix i l'amplada desitjades.
    • Ara agafarem un full de paper sulfurat i en tallem 2 trossos de la mida de la nostra "caixa - tupperware" i en cobrirem una amb un dels trossos d'aquest paper.
    • Agafem el torró i el col·loquem dins la "caixa", sobre el paper sulfurat. Pressionem la massa amb els dits per tal de repartir-la uniformement i aconseguir, al mateix temps, un bloc compacte.  
    • Ara el cobrim amb el segon tros de paper sulfurat i seria el moment de tapar-lo. El que farem nosaltres és posar el segon "tupper" dins el primer.
    • Seguidament hem de buscar la manera de poder posar pes sobre el torró i jo vaig aconseguir-ho omplint primer el "tupper" que fa de tapa amb arròs: completament ple!! Tan ple com sigui necessari per tal de poder, després, posar una fusta de tallar i un parell de diccionaris a sobre i aconseguir que facin pressió.
    • Finalment dipositarem la nostra construcció en un lloc fresc i sec i deixarem que el torró s'assequi durant uns 5-6 dies.


    Passat aquest temps, ja el podeu retallar si us sembla que ha quedat una mica més ample del que seria necessari i cremar-lo. Per cremar-lo ho farem igual que quan cremem la crema catalana:
    • Escampem sucre per tota la superfície del torró.
    • Desfem el sucre amb un cremador o amb el que sigui que feu servir en aquestes ocasions. 


    I ja estarem! He decidit regalar-lo al meu pare ara per Nadal perquè és un fan del massapà així que, em sap greu però no puc ensenyar-vos els talls. El que si que us ensenyo és un dels retalls al qual no he pogut evitar clavar-li queixalada... dos, tres, quatre i fins a 5 vegades!


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    0 komentar:

    Posting Komentar