9 - Leckerli - Els més deliciosos
Els "Leckerli" de la paraula Alemanya "Lecker" que vol dir "deliciós" són l'especialitat més coneguda de Basilea. Es tracta d'unes galetes d'espècies, més aviat dures i amb un glacejat de Kirsch que són realment addictives, sobretot 2 o 3 dies després d'haver-les fet.En Reto les troba boníssimes i quan li vaig dir que aquest any les faria... gairebé es posa a cantar de content! I li han agrat molt així que: prova superada!!☺
Ingredients
La recepta original porta mel i Kirsch a la massa però he trobat aquesta recepta de la Betty Bossi i he decidit provar-la ja que, com ja he comentat alguna vegada, les seves receptes acostumen a ser molt fiables i no ens han decepcionat gens☺
- 200 g de sucre
- 1 polsim de sal
- 4 ous
- 1 cullerada d'espècies de pa de gingebre (*)
- 60 g de taronja i llimona confitada
- 250 g d'avellanes torrades i triturades
- 60 g de mantega o margarina - desfeta i deixada refredar
- 250 g de farina
- Fruita confitada per decorar - opcional
(*) A Suïssa trobem aquestes espècies, ja preparades, a cada supermercat. Si no teniu aquesta possibilitat, hauríeu de fer una barreja de: canyella, anís estrellat, anís, coriandre, clau, i nou moscada.
Pel glacejat de Kirsch
- 150 g de sucre llustre
- 1 cullerada de Kirsch - també podeu substituir-lo per suc de llimona
- 2 cullerades d'aigua
De començament a fi
- Uns 45 minuts
Procediment
Escalfem el forn a 180°C i folrem amb paper sulfurat un motlle d'uns 33x30x 3 cm.
- Barregem el sucre, la sal i els ous en un bol i batem fins aconseguir una massa cremosa i blanquinosa.
- Hi afegim la cullerada d'espècies, les fruites confitades, les avellanes i la mantega.
- Barregem bé fins a tenir-ho tot integrat.
- Afegim la farina i ho mesclem tot per aconseguir una massa homogènia.
- Ho avoquem directament al motlle i ho escampem amb una espàtula. La massa enganxa! Us anirà millor si remulleu una miqueta l'espàtula. Volem aconseguir que la massa estigui repartida regularment i tingui un gruix aproximat d'1 cm.
- Enfornem durant 25 minuts.
- Mentrestant preparem el glacejat.
- Així que hagin passat els 25 minuts, traiem el motlle del forn i pintem tota la placa de "Leckerli" amb el glacejat.
- Si volem decorar-lo amb fruites confitades, les repartirem ara mentre el glacejat encara està moll.
- Seguidament tallarem la placa a quadrats regulars o, si preferim unes galetes més petites, podem tallar cadascun dels quadrats originals per la meitat.
- Fent seguir el paper sulfurat, desemmotllem i deixem que els "Leckerli" es refredin.
Els podem guardar dins una caixa metàl·lica com hem anat fent fins ara i, si aconseguiu esperar 2 dies, veureu que el seu sabor augmenta ja que tant les espècies com les fruites intensifiquen el seu aroma.
A veure si us animeu a fer-los i us en torneu us "fans" com nosaltres!☺
0 komentar:
Posting Komentar