Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Leckerli

9 - Leckerli - Els més deliciosos 

Els "Leckerli" de la paraula Alemanya "Lecker" que vol dir "deliciós" són l'especialitat més coneguda de Basilea. Es tracta d'unes galetes d'espècies, més aviat dures i amb un glacejat de Kirsch que són realment addictives, sobretot 2 o 3 dies després d'haver-les fet. 





En Reto les troba boníssimes i quan li vaig dir que aquest any les faria... gairebé es posa a cantar de content! I li han agrat molt així que: prova superada!!☺


Ingredients

La recepta original porta mel i Kirsch a la massa però he trobat aquesta recepta de la Betty Bossi i he decidit provar-la ja que, com ja he comentat alguna vegada, les seves receptes acostumen a ser molt fiables i no ens han decepcionat gens☺ 
  • 200 g de sucre
  • 1 polsim de sal
  • 4 ous
  • 1 cullerada d'espècies de pa de gingebre (*) 
  • 60 g de taronja i llimona confitada
  • 250 g d'avellanes torrades i triturades
  • 60 g de mantega o margarina - desfeta i deixada refredar
  • 250 g de farina
  • Fruita confitada per decorar - opcional
(*) A Suïssa trobem aquestes espècies, ja preparades, a cada supermercat. Si no teniu aquesta possibilitat, hauríeu de fer una barreja de: canyella, anís estrellat, anís, coriandre, clau, i nou moscada.   

Pel glacejat de Kirsch
  • 150 g de sucre llustre
  • 1 cullerada de Kirsch - també podeu substituir-lo per suc de llimona
  • 2 cullerades d'aigua


De començament a fi

  • Uns 45 minuts


Procediment

Escalfem el forn a 180°C i folrem amb paper sulfurat un motlle d'uns 33x30x 3 cm. 
  • Barregem el sucre, la sal i els ous en un bol i batem fins aconseguir una massa cremosa i blanquinosa.
  • Hi afegim la cullerada d'espècies, les fruites confitades, les avellanes i la mantega. 
  • Barregem bé fins a tenir-ho tot integrat.
  • Afegim la farina i ho mesclem tot per aconseguir una massa homogènia.
  • Ho avoquem directament al motlle i ho escampem amb una espàtula. La massa enganxa! Us anirà millor si remulleu una miqueta l'espàtula. Volem aconseguir que la massa estigui repartida regularment i tingui un gruix aproximat d'1 cm. 
  • Enfornem durant 25 minuts.
  • Mentrestant preparem el glacejat.
  • Així que hagin passat els 25 minuts, traiem el motlle del forn i pintem tota la placa de "Leckerli" amb el glacejat. 
  • Si volem decorar-lo amb fruites confitades, les repartirem ara mentre el glacejat encara està moll. 
  • Seguidament tallarem la placa a quadrats regulars o, si preferim unes galetes més petites, podem tallar cadascun dels quadrats originals per la meitat. 
  • Fent seguir el paper sulfurat, desemmotllem i deixem que els "Leckerli" es refredin.


Els podem guardar dins una caixa metàl·lica com hem anat fent fins ara i, si aconseguiu esperar 2 dies, veureu que el seu sabor augmenta ja que tant les espècies com les fruites intensifiquen el seu aroma.

A veure si us animeu a fer-los i us en torneu us "fans" com nosaltres!☺


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar