15 - Honigkuchen
Aquest pastís... de fet... no és ni molt menys el que nosaltres entenem per pastís però per mi és el millor del Nadal! I ho és perquè es tracta d'una massa especiada pura i dura. És com menjar un pa dolç de fa 2 dies.
Sí, ja sé que segurament pensareu que estic com un llum tot i que... tenint en compte que m'agraden molt les Nous de pebre, la cosa ja es comença a entendre. Igualment, ja he comentat alguna vegada que sóc una "massaaddicte" així que aquest pastís acompanyat d'un cafè, una xocolata calenta, un te o un got de llet (i 10 minuts lliures) és... el meu desig de Nadal fet realitat☺
Com segurament ja us haureu imaginat, se li diu així perquè porta una quantitat important de mel.
Ingredients
- 250 g de mel
- 150 g de sucre
- 80 g de mantega + una mica més per la safata de forn
- 450 g de farina + una mica més per la safata de forn
- 1 cullereta d'impulsor
- 1 cullereta de gingebre en pols
- 1 cullerada d'espècies de pa de gingebre (Lebkuchengewürz) *
- 1 polsim de sal
- 2 ous
- 100 g de cireres confitades - quantitat orientativa
- 100 g d'ametlles enteres pelades - quantitat orientativa
* La barreja que heu d'aconseguir és un polsim de: canyella, anís estrellat, anís, coriandre, clau, i nou moscada.
De començament a fi
- Uns 70-90 minuts.
Procediment
Escalfem el forn a 180°C i preparem un motlle o safata de forn rectangular i baixeta- Posem la mel, el sucre i la mantega dins un cassó i ho posem al foc a baixa temperatura. Ho anirem remenant fins que el sucre i la mantega estiguin ben desfets.
- Retirem el cassó del foc i deixem que es refredi fins adquirir temperatura ambient.
- En un bol tamisem la farina, l'impulsor, les espècies i la sal.
- Agafem els ous i els afegim a la barreja de mel i mantega que ja s'haurà refredat.
- Quan tenim els ous integrats ja ho podem barrejar amb la farina.
- Remenem fins aconseguir una massa homogènia i amb tots els ingredients integrats.
- Ara deixarem que la pasta reposi el temps just de preparar el motlle o la safata de forn. L'hem d'engreixar amb una mica de mantega i enfarinar-la.
- Evoquem la massa dins el motlle/safata i l'aplanem amb una collera o una espàtula però sempre molls d'aigua ja que ATENCIÓ la massa enganxa molt!
- Un cop tenim la massa ben repartida i igualada, podem passar a decorar-la amb les cireres i les ametlles. La forma tradicional és com podeu veure a la foto: amb flors☺
Finalment enfornarem durant uns 25-35 minuts. Com que tots els forns són diferents i la safata/motlle que feu servir també hi juga un paper important, aneu controlant el temps per estar segurs que us queda cuit però no massa torrat: ha d'agafar un bonic color daurat.
Un cop cuit es deixa refredar i després el podeu tallar a talls respectant les flors.
I ja teniu pastís per uns quants dies doncs recordeu que és un pastís de massa compacta i que, per tant, no cal menjar-ne massa per quedar satisfet. Per tal de conservar el que no necessiteu de seguida, és MOLT important preservar-lo de l'aire ja que aquest pastís s'asseca molt ràpid i ens podria quedar de seguida dur. Jo embolico els talls individuals amb film transparent i llavors els poso tots dins una caixa metàl·lica ben tapada i cap al celler...
... demà, si hi penso, us posaré una foto del celler i la meva col·lecció de caixes metàl·liques!☺
0 komentar:
Posting Komentar