3 - Pfeffernüsse - Els que més m'agraden
Nous de pebre??? Sí, aquests "Guetzli" porten pebre! I es diuen "Nous" perquè la forma acostuma a ser rodona i al enfornar-los es crivella formant unes estries que poden recordar els nous. Però els meus no són rodons per una sola raó: al ser els que més m'agraden, els faig una mica més grossos del que diuen les receptes i per aquest motiu, al créixer dins el forn, s'aixafen una mica sobre la base agafant una fantàstica forma de mitja esfera☺
El sabor és... si us dic que el sabor és "el típic olor dels mercats de Nadal a Suïssa i Alemanya", us dic alguna cosa? És difícil d'explicar però el sabor i l'olor d'aquestes nous són "Nadal". Pura associació! Igual com les castanyes i els moniatos són "tardor"
El millor és si intenteu fer-los!☺
Ingredients
- 250 g de sucre
- 2 ous
- 30 g de taronja o llimona confitada tallada ben petita
- 75 g d'ametlles moltes - no cal que siguin ben fines
- 1 cullerada de canyella
- 1 polsim de clau molt
- 1 polsim de nou moscada
- 1 polsim de pebre - originalment és pebre blanc però a mi no m'agrada i li poso negre
- 250 g de farina
- 1 cullereta d'impulsor
- 100 g de sucre llustre
- 2 cullerades de suc llimona
De començament a fi
- Les nous de pebre s'han de deixar assecar unes quantes hores abans d'enfornar. Des d'un mínim de 5-6 hores fins a tota la nit si us va millor per horaris així que el temps final dependrà de vosaltres i les vostres necessitats.
Procediment
Preparem una plata de forn amb paper sulfurat.
- Barregem el sucre i els ous dins un bol i els batem fins que siguin escumosos.
- Si afegim la fruita confitada, les ametlles i les espècies i ho integrem tot bé.
- Afegim la farina i l'impulsor a la barreja i tornem assegurar-nos que tot plegat quedi ben mesclat.
- Ara ja podem anar agafant porcions de pasta i formar-ne boles d'uns 2 cm de diàmetre (jo les vaig de 3 cm ☺). Mullar-vos una mica les mans us ajudarà a formar les boles. Les anem col·locant a la safata de forn.
- Deixarem la safata en un racó fresc per tal que les boles s'assequin durant un mínim de 5-6 hores i fins a tota la nit si voleu. Les podeu tapar per evitar pols, mosques i altres però heu de fer-ho de manera que corri l'aire. Passades totes aquestes hores notareu que les boles estan seques al tacte: ja podem posar-les al forn!
- Deixeu que el forn agafi 220 °C de temperatura i així que estigui calent podeu coure les nous durant 10-15 minuts. Si les feu com jo i les feu més grosses, necessitareu ben bé 20-25 minuts. NO us atabaleu si veieu que les boles s'esquerden. S'HAN d'esquerdar!!
- Mentre tenim les nous al forn prepararem un glacejat amb el sucre llustre i el suc de llimona.
- Així que les nous estiguin les traurem del forn, les deixarem refredar només una mica per tal de poder-les manipular i les pintarem amb el glacejat i les anirem deixant sobre una reixeta per tal que es refredin del tot i el glacejat s'iguali.
I ja haurem acabat!☺
Aquestes "Guetzli" es conserven així tal qual fins a 1 mes. De tota manera si les poseu dins una caixa metàl·lica encara es conserven millor. I com més dies passen MÉS bones són!!☺
0 komentar:
Posting Komentar