16 - Motius nadalencs de pasta de full
Va ser l'activitat dels nens de l'escola ahir a la tarda☺ Ben fàcil, ràpida i amb la sorpresa de que la pasta de full s'infla i els motius agafen volum! S'ho van passar de conya i van quedar unes galetes SALADES ben boniques ☺
La segona versió però va ser dolça i ben acolorida ja que encara que no ho sembli els sucres eren de color neó abans d'enfornar!☺
Les fotos no els hi fan massa justícia ja que van ser fetes molt ràpid i a una hora on la llum no era precisament bona però tant una versió com l'altre queden boníssimes! Les salades són perfectes per un aperitiu (de fet dimarts les repetiré per oferir a la família quan vinguin a fer cagar el Tió) i les dolces són absolutament lleugeres i amb el gustet a canyella queden molt fines.
Tot i que ja sé que no cal que us digui com fer-les...☺
La segona versió però va ser dolça i ben acolorida ja que encara que no ho sembli els sucres eren de color neó abans d'enfornar!☺
Les fotos no els hi fan massa justícia ja que van ser fetes molt ràpid i a una hora on la llum no era precisament bona però tant una versió com l'altre queden boníssimes! Les salades són perfectes per un aperitiu (de fet dimarts les repetiré per oferir a la família quan vinguin a fer cagar el Tió) i les dolces són absolutament lleugeres i amb el gustet a canyella queden molt fines.
Tot i que ja sé que no cal que us digui com fer-les...☺
Ingredients
- Una làmina (o les que considereu necessàries) de pasta de full rectangular
- Uns 5o g de barreja d'herbes de Provença seques i formatge ratllat - per les salades.
- Uns 50 g de barreja de sucre i canyella - per les dolces
- Sucres de colors - opcional
De començament a fi
- Uns 20-30 minuts. El temps de tallar les galetes i coure-les.
Procediment
Escalfeu el forn a 250°C encara que les instruccions de la pasta diguin menys, ja al baixarem al moment d'enfornar. Igualment prepararem una safata de forn amb paper sulfurat.
- Traieu la pasta de full de la nevera i esteneu la làmina, tal qual, sobre la superfície de treball.
- Feu les galetes fent servir els talladors que més us agradin i les traslladeu a la safata de forn.
- És l'hora de decidir si les voleu fer dolces o salades i escampar-hi la barreja que us interessi al damunt. Si les feu dolces i voleu decorar-les amb sucres de colors, nosaltres vam escampar-hi el sucre abans d'enfornar tot i que no sabíem si aguantaria la temperatura però NO es va desfer i només es van apagar una mica els colors (com ja era d'esperar)
- Baixem la temperatura del forn a 220°C i les courem durant uns 10 minuts o fins que s'hagin inflat i agafin color.
Un cop cuites les traurem del forn i en un parell de minuts les tindrem llestes i fredes per servir. Si no les voleu servir de seguida, poseu-les en una caixa metàl·lica per evitar que reblaneixin.
A l'escola no van durar ni 5 minuts!☺
0 komentar:
Posting Komentar