Això és un no parar!
No tinc ni temps de contestar-vos als que m'esteu deixant missatges i comentaris: em sap greu però nois... em faltaven els panellets!!!☺ A partir d'avui ja tindré més temps!
Les fotos no són gens espectaculars però els panellets són fets d'ahir a la nit i esperava poder fer fotos boniques ara al matí però el dia a Suïssa s'ha aixecat fred, emboirat i ben de tardor però no per això deixarem de penjar l'entrada ☺
Quan treballava a Catalunya, sóc educadora infantil, sempre que fèiem panellets eren amb patata i moniato però a casa, quan em quedaven ganes de fer-ne, els feia de farina d'ametlla i prou. Des que visc a Suïssa n'he fet amb els meus alumnes de català i per celebrar la Castanyada amb el Casal Català de Zuric però feia molt de temps que no en feia per mi i la recepta... doncs qui sap on para!
Ja fa dies que la Marta del blog Instacook va fer una entrada sobre panellets que em va recordar molt la meva recepta: els ingredients són els mateixos i les quantitats és precisament el que no recordo així que he agafat la seva recepta com a base per fer-ne la meva versió☺
Ingredients
Pasta base
- 600 g de farina d'ametlla
- 400 g de sucre morè
- 4 clares d'ou
- 1 rovell
Panellets de pinyons
- 1/3 de la pasta base
- 150 g de pinyons
Panellets d'ametlles
- 1/3 de la pasta base
- 75 g d'ametlles laminades
- sucre morè per ensucrar-los per sobre
Panellets de xocolata
- 1/3 de la pasta base
- 75 g de cacau
- un grapat de núvols petits
- 1 taronja - la pela
També ens farà falta 1 ou per pintar els panellets de pinyons i els d'ametlles.
Procediment
Pasta base
- Agafem tots els ingredients i els barregem dins un bol.
- Els anirem remenant fins a integrar-los tot.
- Continuarem treballant-los per tal que l'ametlla comenci a suar i la pasta vagi agafant consistència de massapà. Notarem que com més treballem la pasta, més fina i lluent queda.
Així que tenim la pasta al punt, podem passar a dividir-la i a barrejar-la amb els ingredients propis de cada tipus de panellets però també podem deixar reposar la pasta i fer els panellets a l'endemà. Jo ho he fet així ja que darrerament em falten hores per poder fer tot el que voldria: vaig preparar la pasta ahir i s'ha passat tota la nit a la nevera. A l'hora de treballar-la estava perfecta!! Ni massa tova ni massa dura... simplement al punt!
Escalfem el forn a 240°C i preparem una safata amb paper sulfurat. Seguidament ja podem dividir la massa i començar a fer els panellets☺
Panellets d'ametlles
- Fem un bloc rectangular d'uns 2 cm de gruix i tant llarg com ens doni la pasta.
- El pintem amb l'ou deixatat.
- L'arrebossem amb les ametlles laminades.
- Tornem a pintar amb ou.
- Espolsem el sucre pel damunt.
- El tallem a tires d'1 cm d'amplada.
- Els anem col·locant sobre la plata del forn i els reservem.
Panellets de pinyons
- Fem boles amb la pasta intentant que totes tinguin la mateixa mida.
- Les arrebossem amb els pinyons. Com més "enganxosa" sigui la pasta, més fàcilment s'enganxaran els pinyons. Funciona molt bé si agafem els pinyons a la mà i "refem" la bola intentant que els pinyons no només s'enganxin a la pasta sinó que es clavin al panellet.
- Finalment els pintem amb ou.
- Els col.loquem a la plata del forn i reservem.
Panellets de xocolata
- Barregem el cacau amb la pasta d'ametlla. L'anem aixefant la pasta amb els dits per ajudar a integrar el cacau.
- Així que tenim una massa de pasta homogènia, la treballem per tal d'aconseguir un cilindre allargat.
- Anem tallant rodanxes d'1 cm de gruix.
- Col·loquem la peça de pasta damunt la safata del forn i amb el dits apretem al centre per enfonsar-la una mica i donar-li forma de barca.
- Omplim el centre amb 4 o 5 núvols i espolsem pela de taronja al damunt.
Han sortit molt bons! En Reto i e meu pare (tinc els pares de visita) no se'n veuen tips! Però els preferits continuen essent els piyons: tot un clàssic!!
Que aprofiti i BONA CASTANYADA!!☺
0 komentar:
Posting Komentar