Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Panellets 2013

Això és un no parar!

No tinc ni temps de contestar-vos als que m'esteu deixant missatges i comentaris: em sap greu però nois... em faltaven els panellets!!!☺ A partir d'avui ja tindré més temps!



Les fotos no són gens espectaculars però els panellets són fets d'ahir a la nit i esperava poder fer fotos boniques ara al matí però el dia a Suïssa s'ha aixecat fred, emboirat i ben de tardor però no per això deixarem de penjar l'entrada ☺

Quan treballava a Catalunya, sóc educadora infantil, sempre que fèiem panellets eren amb patata i moniato però a casa, quan em quedaven ganes de fer-ne, els feia de farina d'ametlla i prou. Des que visc a Suïssa n'he fet amb els meus alumnes de català i per celebrar la Castanyada amb el Casal Català de Zuric però feia molt de temps que no en feia per mi i la recepta... doncs qui sap on para! 

Ja fa dies que la Marta del blog Instacook va fer una entrada sobre panellets que em va recordar molt la meva recepta: els ingredients són els mateixos i les quantitats és precisament el que no recordo així que he agafat la seva recepta com a base per fer-ne la meva versió☺

Ingredients

Pasta base
  • 600 g de farina d'ametlla
  • 400 g de sucre morè
  • 4 clares d'ou
  • 1 rovell
Panellets de pinyons
  • 1/3 de la pasta base
  • 150 g de pinyons
Panellets d'ametlles
  • 1/3 de la pasta base
  • 75 g d'ametlles laminades
  • sucre morè per ensucrar-los per sobre
Panellets de xocolata
  • 1/3 de la pasta base
  • 75 g de cacau
  • un grapat de núvols petits
  • 1 taronja - la pela
També ens farà falta 1 ou per pintar els panellets de pinyons i els d'ametlles.

Procediment

Pasta base
  • Agafem tots els ingredients i els barregem dins un bol.
  • Els anirem remenant fins a integrar-los tot.
  • Continuarem treballant-los per tal que l'ametlla comenci a suar i la pasta vagi agafant consistència de massapà. Notarem que com més treballem la pasta, més fina i lluent queda. 
Així que tenim la pasta al punt, podem passar a dividir-la i a barrejar-la amb els ingredients propis de cada tipus de panellets però també podem deixar reposar la pasta i fer els panellets a l'endemà. Jo ho he fet així ja que darrerament em falten hores per poder fer tot el que voldria: vaig preparar la pasta ahir i s'ha passat tota la nit a la nevera. A l'hora de treballar-la estava perfecta!! Ni massa tova ni massa dura... simplement al punt!

Escalfem el forn a 240°C i preparem una safata amb paper sulfurat. Seguidament ja podem dividir la massa i començar a fer els panellets☺

Panellets d'ametlles
  • Fem un bloc rectangular d'uns 2 cm de gruix i tant llarg com ens doni la pasta.
  • El pintem amb l'ou deixatat.
  • L'arrebossem amb les ametlles laminades.
  • Tornem a pintar amb ou.
  • Espolsem el sucre pel damunt.
  • El tallem a tires d'1 cm d'amplada.
  • Els anem col·locant sobre la plata del forn i els reservem.
Panellets de pinyons
  • Fem boles amb la pasta intentant que totes tinguin la mateixa mida.
  • Les arrebossem amb els pinyons. Com més "enganxosa" sigui la pasta, més fàcilment s'enganxaran els pinyons. Funciona molt bé si agafem els pinyons a la mà i "refem" la bola intentant que els pinyons no només s'enganxin a la pasta sinó que es clavin al panellet.
  • Finalment els pintem amb ou.
  • Els col.loquem a la plata del forn i reservem.
Panellets de xocolata
  • Barregem el cacau amb la pasta d'ametlla. L'anem aixefant la pasta amb els dits per ajudar a integrar el cacau.
  • Així que tenim una massa de pasta homogènia, la treballem per tal d'aconseguir un cilindre allargat.
  • Anem tallant rodanxes d'1 cm de gruix. 
  • Col·loquem la peça de pasta damunt la safata del forn i amb el dits apretem al centre per enfonsar-la una mica i donar-li forma de barca.
  • Omplim el centre amb 4 o 5 núvols i espolsem pela de taronja al damunt.
Així que tenim tots els panellets fets ja podem enfornar. Uns 10 minuts són suficients ja que els panellets de pinyons es poden cremar. Els núvols us ajudaran a tenir els panellets sota control: així que veieu que es fonen i agafen un color torradet... fora del forn i ja els tenim tots llestos!!☺

Han sortit molt bons! En Reto i e meu pare (tinc els pares de visita) no se'n veuen tips! Però els preferits continuen essent els piyons: tot un clàssic!!



Que aprofiti i BONA CASTANYADA!!☺




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar