Fa només un parell de dies que el meu sogre va venir tot cofoi a portar-nos un cistell ple fins dalt de pomes.
Són pomes de collita pròpia: boníssimes PERÒ ens en va portar gairebé 4 quilos i a casa la poma... ens la mengem però no és precisament la nostra fruita preferida. Malgrat tot no podíem pas deixar-les fer malbé!!! N'he guardat una part per fer una coca de poma i amb la resta he fet compota☺ Coses d'aquelles que no s'entenen però la poma cuita SÍ que ens agrada!!!
La recepta no podia ser més fàcil:
Ingredients
- 3 kg de pomes
- 500 ml d'aigua
- 8-10 cullerades de sucre avainillat (Receptes bàsiques n.10)
- 2 cullerades de suc de llimona
Procediment
- Pelem les pomes i les tallem a trossos. A mida que les anem tallant, per tal de que no quedin negres, les anirem posant dins un contenidor amb aigua freda: això de pelar pot durar una estoneta... paciència!☺
- Així que tenim les pomes pelades i netes, posem un cassó al foc amb l'aigua, el sucre i la llimona.
- Deixarem que s'escalfi fins que el sucre quedi ben dissolt.
- Seguidament escorrerem les pomes i les posarem dins el cassó.
- Les courem fins que quedin toves.
- Tasteu una mica de poma i una mica del suquet per saber si tenen prou sucre . Tot dependrà de la dolçor de les pomes i del vostre gust personal. Jo n'he fet prou amb 8 cullerades.
- Retirem el cassó del foc i triturarem les pomes fins que quedin ben fines.
Ja està! Tenim una fantàstica compota que podem menjar sola o fer-la servir d'acompanyant amb plats tan dolços com salats.
I... es conserva durant una bona temporada sense problemes!
La podem tapar i guardar a la nevera per consumir-la al llarg dels propers dies però si la posem em pots de confitura (prèviament rentats amb aigua calenta i, un cop plens, els deixarem reposar uns minuts cap per avall) i la guardem en un lloc fresc i sec, podem conservar-la fins a un any amb forces garanties d'èxit i sense conservants artificials!☺
Que aprofiti!!
0 komentar:
Posting Komentar