Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Compota de poma

Fa només un parell de dies que el meu sogre va venir tot cofoi a portar-nos un cistell ple fins dalt de pomes. 


Són pomes de collita pròpia: boníssimes PERÒ ens en va portar gairebé 4 quilos i a casa la poma... ens la mengem però no és precisament la nostra fruita preferida. Malgrat tot no podíem pas deixar-les fer malbé!!! N'he guardat una part per fer una coca de poma i amb la resta he fet compota☺ Coses d'aquelles que no s'entenen però la poma cuita SÍ que ens agrada!!! 

La recepta no podia ser més fàcil:

Ingredients

  • 3 kg de pomes
  • 500 ml d'aigua
  • 8-10 cullerades de sucre avainillat (Receptes bàsiques n.10)
  • 2 cullerades de suc de llimona

Procediment

  • Pelem les pomes i les tallem a trossos. A mida que les anem tallant, per tal de que no quedin negres, les anirem posant dins un contenidor amb aigua freda: això de pelar pot durar una estoneta... paciència!☺
  • Així que tenim les pomes pelades i netes, posem un cassó al foc amb l'aigua, el sucre i la llimona.
  • Deixarem que s'escalfi fins que el sucre quedi ben dissolt. 
  • Seguidament escorrerem les pomes i les posarem dins el cassó.
  • Les courem fins que quedin toves.
  • Tasteu una mica de poma i una mica del suquet per saber si tenen prou sucre . Tot dependrà de la dolçor de les pomes i del vostre gust personal. Jo n'he fet prou amb 8 cullerades.
  • Retirem el cassó del foc i  triturarem les pomes fins que quedin ben fines.

Ja està! Tenim una fantàstica compota que podem menjar sola o fer-la servir d'acompanyant amb plats tan dolços com salats. 


I... es conserva durant una bona temporada sense problemes!

La podem tapar i guardar a la nevera per consumir-la al llarg dels propers dies però si la posem em pots de confitura (prèviament rentats amb aigua calenta i, un cop plens, els deixarem reposar uns minuts cap per avall) i la guardem en un lloc fresc i sec, podem conservar-la fins a un any amb forces garanties d'èxit i sense conservants artificials!☺

Que aprofiti!!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar