Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Barra energètica de fruits secs

Va ser arribar un vespre al gimnàs i no parar de sentir alabances envers una barra de proteïna que una companya, la Jane, havia compartit l'hora abans. Com que els meus companys de Crossfit són una colla de friquis, molt divertits i simpàtics però uns friquis de veritat☺ que ocupen els caps de setmana amb activitats "relaxades" com ara córrer maratons, participar a triatlons o entrenar-se per "L'Ironman"... doncs no vaig parar-hi massa atenció.




No vaig parar-hi atenció fins que em van explicar que la barreta de la Jane era "homemade", molt saludable i natural ja que només porta fruits secs (i, és clar, la proteïna en pols però es pot obviar). No vaig parar fins aconseguir la recepta

I sabeu una cosa? Doncs que la barreta resultant és una bomba energètica boníssima i no només adient per els friquis de l'esport, NO!!! Sense la proteïna la podem donar als nens per menjar-la a l'hora del pati, ens la podem endur si anem amb bicicleta, pugem una muntanya o anem a fer una caminada, sempre que ens notem un budell buit, abans d'anar al gimnàs o abans d'una classe de ioga (per estar en condicions sense omplir-nos la panxa) o sempre que ens vingui de gust!!! 

I si hi ha algú que consumeix habitualment barretes de proteïna... doncs genial! Sempre serà millor aquesta barreta feta a casa i sense sucres afegits o substituts que les que es poden comprar a les botigues (per més biològiques que siguin).

Els fruits secs són molt saludables però porten moltes calories així que si sou dels que "us hi mireu" a l'hora de menjar, simplement talleu barretes més petites i no n'abuseu. Aquest entreteniment energètic es conserva molt temps a la nevera. La Jane va dir que a ella i el seu marit, el bloc energètic resultant d'aquesta recepta els hi dura 2 setmanes. Una barreta de 6 x 3 cm us deixarà tips per una bona estona, us ho podeu en creure!! Així que no cal menjar-ho tot "entre avui i demà"☺ 

NO us espanteu amb els ingredients! 



Segur que els podeu trobar o substituir tots☺ De fet, la llista dels ingredients a sota no acaba de coincidir amb la foto. Al posar-me a fer la recepta vaig adonar-me que l'Iris s'havia menjat un bon grapat de panses i no me'n quedaven més☺ Cap Problema!! Vaig afegir-hi les fiques seques i llestos. Igualment tampoc no he fet servir farina de coco aquesta vegada: potser ho faré a la propera☺

Ingredients  

  • 60 g d'ametlles trossejades
  • 60 g d'avellanes trossejades o nous de macadàmia o anacards - NO agafeu nous tradicionals que al coure al forn podrien amargar.
  • 20 g de coco ratllat + una mica més
  • 20 g de farina d'ametlla - No és res més que ametlles moltes. El mateix que es fa servir per fer panellets.
  • 40 g d'anacards trossejats o 60 g de proteïna en pols de gust de xocolata - si decidiu afegir-hi la proteïna, aneu amb compte amb el que compreu. És difícil que no porti sucres afegits o aspartam. Jo l'he fet sense.
  • 75 g de panses o albercocs o nabius agres o qualsevol fruita seca.
  • 70 g de figues seques trossejades o qualsevol fruita seca.
  • 1 pastanaga ratllada fineta.
  • 52 g de mantega (oli) de coco desfeta i tèbia - La podeu trobar a botigues biològiques però també podeu fer servir mantega tradicional
  • 64 g de pasta de fruits secs - la trobareu a les botigues biològiques. Normalment és una combinació de 4 fruits secs. Si no la trobeu, també podeu fer servir la pasta de cacauet que és més coneguda i fàcil de trobar (sense sal) o qualsevol altra fruit sec que trobeu en pasta. La casa Home Chef en té diverses: d'ametlles, de cacauet, de nous de macadàmia,... i podeu trobar aquests productes a botigues on es venguin coses per fer pastissos, rebosteria,...  
  • 2 ous
  • Una mica de llet de coco - NOMÉS en el cas que la pasta ens quedi massa seca.


    Procediment

    Escalfem el forn a 165°C i preparem un motlle rectangular o quadrat, és igual sempre que sigui baixet. El meu fa 27 x 18 x 3 cm. No hi ha problema si el vostre és més petit però mireu que no sigui massa més gros ja que per aconseguir unes barres ben xules necessitem uns 2-3 cm de gruix.
    Per preparar-lo el cobrirem amb paper sulfurat però primer l'untarem una mica amb mantega perquè el paper s'enganxi millor. I ara sí:
    • Barregem en un bol les ametlles trossejades, les avellanes, el coco ratllat, la farina d'ametlla i els anacards (*)
    • Seguidament afegim les panses, les figues i la pastanaga ratllada.
    • En un altre bol barregeu la mantega de coco desfeta però encara tèbia amb la pasta de fruits secs i els 2 ous batuts.
    • Ara afegim la barreja de líquids a la barreja de secs i barregem bé. La consistència ha de ser pastosa. Si us sembla massa seca, hi podeu afegir una miqueta de llet de coco però no us passeu perquè el que realment no volem és una barreja massa líquida. Jo, amb les mides que us acabo de donar, no hi he afegit gens de llet. 
    • Passarem tota la pasta al motlle mirant que ens quedi ben repartida i anivellada.
    • Espolsarem una mica de coco ratllat per sobre i ja podem enfornar.
    (*) Si hi afegiu la proteïna ho feu en comptes dels anacards però igualment abans de les fruites. Si ho feu després us quedarà la barreja massa enganxosa i no podreu barrejar bé. 


      Ho deixarem coure uns 15-20 minuts. Estarà a punt així que la superfície sigui dura al tacte. Quan estigui cuit el traiem del forn i el deixem refredar del tot dins el motlle. Un cop fred desemmotllem però NO li traiem el paper sulfurat. Ho emboliquem tot amb paper d'alumini i a la nevera durant 24 hores i... ja podeu començar a tallar barretes i a menjar-les de gust!!!




      Si no podeu esperar 24 hores per provar una barreta (nosaltres no hem pogut☺) almenys deixeu-ho reposar unes 5-6 hores a la nevera ja que així els gustos s'intensifiquen i la consistència del bloc s'estabilitza. I la part que queda... doncs la torneu a embolicar i altra vegada cap a la nevera.



      De veritat que a casa ha estat un èxit total!! En Reto i l'Iris no se'n veuen tips i jo he d'afegir-me a les alabances a la Jane i la seva barra, sense proteïna en aquest cas ☺

      Per cert, ja he insinuat abans que la combinació de fruits secs i de fruites dóna molt de joc així que podeu fer cada vegada un bloc energètic de gust diferent fent servir la mateixa recepta i... "que la força us acompanyi"☺☺

      • Digg
      • Del.icio.us
      • StumbleUpon
      • Reddit
      • RSS

      0 komentar:

      Posting Komentar