Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Pa de motlle amb espiral de canyella i planxat amb pera, cansalada fumada i formatge




Pa!!! Ja l'enyorava! :) 





Avui he decidit estrenar el motlle amb tapa per fer Pa de Motlle. Ja fa temps, vaig veure a Closet Cooking una foto d'un pa de motlle amb canyella i... sí, de totes les herbes i espècies del món mundial, la canyella és per mi la reina!!! Així que he agafat l'idea d'en Kevin amb la recepta del pa de motlle d'anet (fonoll) d'en Daniel Jordà i ha quedat un pa... de somni!!!! 

Ingredients

He de dir que quan vaig comprar el motlle (per internet) no vaig parar massa atenció a les mides i així que el vaig tenir a casa... COLLONS!!!!! El motlle fa 33x5x5cm!!! 

He hagut de fer el pa dues vegades! La primera vegada he seguit les quantitats de la recepta i m'ha quedat el motlle molt poc ple. El pa boníssim però... llarg i només 3.5 cm d'alçada... un desastre: maleïdes bruixes!!!! Així que l'he fet una segona vegada modificant les mides i ha  anat molt millor. De tota manera... crec que el motlle encara pot quedar més ple: hauré de treballar una mica amb les mides ;)

Us escric la recepta original i les meves mides entre parèntesi.  

Pel pa

  • 250 g de farina (600 g) 
  • 80 g de llet (200 g)
  • 60 g d'aigua (130 g)
  • 15 g de sucre (35 g)
  • 15 g de llevat de flequer (42 g)
  • 5 g de sal (12 g)
  • 50 g de mantega a temperatura ambient (100 g) - podem substituir-la per oli d'oliva

Per la pasta de canyella

  • 20 g de mantega
  • 2 cullerades de canyella
  • 3 cullerades de sucre

Procediment

Escalfem el forn a 215 °C i pintem l'interior del motlle i el sota de la tapa (si és que el nostre motlle té tapa) amb oli.

  • Barregem tots els ingredients menys la mantega que la incorporarem quan la massa ja sigui uniforma.
  • Amassem intercalant moments de repòs d'uns 5 minuts.
  • Quan hagem fet 2 o 3 sessions "amassat-pausa" de la massa, la deixarem reposar uns 20 minuts.
  • A continuació la posarem sobre la superfície de treball, li traurem una mica l'aire apretant amb els dits i seguidament l'estirarem tot formant un rectangle que sigui igual d'ample que el motlle que tenim i (més o menys) el doble de llarg. 
  • agafem els 20 g de mantega que encara ens queden i els fem servir per untar tota la superfície de la massa. Si veiem que ja la tenim ben greixosa i encara ens queda mantega, no cal que la fem servir tota.
  • Seguidament barregem la canyella i el sucre i espolsem amb aquesta barreja tot cobrint tota la mantega.
  • Agafem la massa per la part més allunyada a nosaltres i comencem a enrotllar-la.
  • Al arribar al final, pressionem amb els dits per tal de segellar-la.
  • agafem el cilindre resultant i li donem uns copets sobre la superfície de treball  perquè ens quedi uniforme i ben format.
  • L'introduïm al motlle i pressionem una mica perquè ocupi tot l'interior i deixem que reposi fins que dobli el seu volum (depenent de les condicions de temperatura i humitat de la vostra cuina pot trigar entre 45 minuts i 1.5 hores).
  • Un cop la massa ha pujat (hauria d'ocupar 2/3 del volum del motlle. A mi m'ocupava una miqueta menys però molt poc menys :D), enfornem durant  uns 20-25 minuts. Si el vostre motlle té tapa, passats uns 15 minuts hauríeu de treure el motlle del forn, destapar-lo i tornar-lo entrar al forn per uns 10 minuts més.  Penseu que si teniu un monstre de motlle com el meu, trigarà més a coure :)
  • Quan tinguem el pa cuit el traurem del forn i el deixarem refredar 5 minuts abans de desemmotllar-lo.

Un cop fred, el podem degustar sol, amb mantega, o utilitzar-lo com a base per preparar sandvitxos dolç o salats...

... de fet, quan ja havia decidit que faria aquest pa per tal de poder estrenar un motlle que s'estava avorrint a l'armari, vaig veure que el repte que proposen aquest més la gent del blog Memòries d'una Cuinera és precisament el Sandvitx. Jo encara no he participat a cap d'aquestes convocatòries mensuals doncs no sempre tinc el temps o les idees que la convocatòria mereix però aquesta vegada...vaja: que m'hi apunto!!!!!!!!!!!!!! :)




I no, no faré servir un altre pa, NO! El sandvitx que us proposo és una barreja dolç-salat que a casa ens encanta :)

Planxat de pa de motlle de canyella amb pera, cansalada fumada i formatge Raclette o Cheddar




Ingredients

  • 2 llesques de pa de motlle amb espiral de canyella
  • 3 o 4 làmines de pera crua
  • 2 o 3 llesques de cansalada fumada
  • 3 llesques de formatge raclette i/o formatge cheddar (*)
  • una mica de mantega per untar el pa
(*) El formatge Raclette és un formatge d'origen suís, de la zona del Wallis i el formatge Cheddar és un formatge anglès. A falta d'aquestos formatges, podeu utilitzar qualsevol altre formatge que fongui bé :)

Procediment

Tindrem a mà la planxa o una paella sense oli.
  • Muntem el sandvitx apilant els ingredients (menys la mantega) a gust del consumidor. 
  • Untem la base del sandvitx i la superfície amb una mica de mantega. Si voleu també podeu obviar aquest pas posant la mantega directament sobre la planxa o paella però a mi m'agrada més fer-ho d'aquesta manera.
  • Seguidament posem el sandvitx sobre la planxa o la paella a temperatura mitjana. Primer deixem daurar un costat i desprès l'altre. Tot plegat durarà fins que el formatge es fongui. Si mantenim el foc o la planxa a mitja temperatura, el formatge es fondrà sense cremar-se el pa i ens assegurem que el centre de l'entrepà també serà calent. Per obtenir un millor resultat encara treballant amb paella, podeu tapar la paella ja que així l'escalfor no s'escapa i el formatge fon uniformement. 
Feu com nosaltres: arreplegueu una copa de cava i... BON PROFIT!! ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar