Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Pa àrab - Pita



Doncs així va ser com conversant a l'hora del cafè, la Sílvia em va dir que li costava trobar pa àrab que li agradés doncs el que es comercialitza és, normalment, més goma que pa i deixa molt que desitjar. I així, subtilment, em va arrossegar a la missió de trobar una recepta que es deixi fer a casa i QUE FUNCIONI!!! És a dir, que el pa s'infli donant-nos la possibilitat d'omplir-lo de dins.



Silvia, THANK YOU very much! Without you... who knows if I would have ever thought of making pitas☺

Fent una mica de recerca, he trobat diferents opcions i de totes n'he fet la meva pròpia versió i... ha sortit molt bé!!☺


Ingredients

Surten 5 pites d'uns 85 grams cadascuna. 

Veureu que barrejo farina blanca amb farina de sègol. De fet no cal: podeu fer servir 250 grams de farina tradicional (al revés no funcionaria doncs el sègol té molt poc gluten cosa que fa que la seva farina sigui poc panificable) però a mi em sembla que un toc de farina integral li dóna més gust a la pita.

Igualment l'oli. La majoria de receptes que podeu trobar no porten oli. Jo li poso perquè l'oli intensifica el daurat de després de coure-les i les fa una miqueta més cruixents. El podeu ignorar i no cal que el substitutiu per res més. 
  • 225 g de farina blanca
  • 25 g de farina de sègol 
  • 5 g de sal
  • 138 ml d'aigua
  • 4 cullerades d'oli
  • 3 g llevat de flequer 



Procediment 

Escalfem el forn sobre i sota a 250°C.
  • Amassem tots els ingredients alternant amb moments de repòs, fins que ens quedi una massa llisa, tova i elàstica.
  • Cobrim un atuell amb una capa fina d'oli i introduïm la massa dins. La deixem que reposi fins que dobli el seu volum (entre 1 hora i 1 hora i 1/2)
  • Quan la massa ja ha llevat, tallem la massa en 5 porcions d'uns 85 grams.
  • Els hi donem forma de bola i els deixem reposar 5 minuts perquè la massa s'assenti. 
  • Seguidament aplanem cada una de les boles amb el corró deixant-les de 0.5 cm de gruix. 

  • Ara enfornarem però IMPORTANT: la plata del forn també ha d'estar calenta i al nivell més baix del forn. Aplanarem 2 de les pites i les "llançarem" dins al forn sobre la plata. N'hi podem posar fins a 3 però no més perquè creixent bastant. 
  • Les courem durant 4 minuts. Passat aquest temps les girem amb una espàtula vigilant no foradar-les i les deixem 1 minut més al forn. 

Veureu que surten ben inflades del forn però a mida que es refreden, es desinflen i queden perfectes per a menjar.

El pa àrab o pita acompanya pràcticament tots els àpats a l'Orient Mitjà, algunes zones del Mediterrani i a la zona dels Balcans. Es menja com acompanyant, per sucar a determinades salses o  també se'l coneix com "pita pockets" ja que un cop inflats ens permeten obrir-les i omplir-les com si d'una butxaca es tractés.

Si les feu, que no us faci mandra duplicar la recepta: les pites es conserven una setmana si les guardem de manera que no els hi toqui l'aire i també les podeu congelar.

I ara... a buscar el millor farcit i a disfrutar-les!!! Per cert... VOSALTRES, de què les farciríeu????????? ☺

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar