Doncs així va ser com conversant a l'hora del cafè, la Sílvia em va dir que li costava trobar pa àrab que li agradés doncs el que es comercialitza és, normalment, més goma que pa i deixa molt que desitjar. I així, subtilment, em va arrossegar a la missió de trobar una recepta que es deixi fer a casa i QUE FUNCIONI!!! És a dir, que el pa s'infli donant-nos la possibilitat d'omplir-lo de dins.
Silvia, THANK YOU very much! Without you... who knows if I would have ever thought of making pitas☺
Fent una mica de recerca, he trobat diferents opcions i de totes n'he fet la meva pròpia versió i... ha sortit molt bé!!☺
Fent una mica de recerca, he trobat diferents opcions i de totes n'he fet la meva pròpia versió i... ha sortit molt bé!!☺
Ingredients
Surten 5 pites d'uns 85 grams cadascuna.
Igualment l'oli. La majoria de receptes que podeu trobar no porten oli. Jo li poso perquè l'oli intensifica el daurat de després de coure-les i les fa una miqueta més cruixents. El podeu ignorar i no cal que el substitutiu per res més.
- 225 g de farina blanca
- 25 g de farina de sègol
- 5 g de sal
- 138 ml d'aigua
- 4 cullerades d'oli
- 3 g llevat de flequer
Procediment
Escalfem el forn sobre i sota a 250°C.- Amassem tots els ingredients alternant amb moments de repòs, fins que ens quedi una massa llisa, tova i elàstica.
- Cobrim un atuell amb una capa fina d'oli i introduïm la massa dins. La deixem que reposi fins que dobli el seu volum (entre 1 hora i 1 hora i 1/2)
- Quan la massa ja ha llevat, tallem la massa en 5 porcions d'uns 85 grams.
- Els hi donem forma de bola i els deixem reposar 5 minuts perquè la massa s'assenti.
- Seguidament aplanem cada una de les boles amb el corró deixant-les de 0.5 cm de gruix.
- Ara enfornarem però IMPORTANT: la plata del forn també ha d'estar calenta i al nivell més baix del forn. Aplanarem 2 de les pites i les "llançarem" dins al forn sobre la plata. N'hi podem posar fins a 3 però no més perquè creixent bastant.
- Les courem durant 4 minuts. Passat aquest temps les girem amb una espàtula vigilant no foradar-les i les deixem 1 minut més al forn.
Veureu que surten ben inflades del forn però a mida que es refreden, es desinflen i queden perfectes per a menjar.
El pa àrab o pita acompanya pràcticament tots els àpats a l'Orient Mitjà, algunes zones del Mediterrani i a la zona dels Balcans. Es menja com acompanyant, per sucar a determinades salses o també se'l coneix com "pita pockets" ja que un cop inflats ens permeten obrir-les i omplir-les com si d'una butxaca es tractés.
Si les feu, que no us faci mandra duplicar la recepta: les pites es conserven una setmana si les guardem de manera que no els hi toqui l'aire i també les podeu congelar.
I ara... a buscar el millor farcit i a disfrutar-les!!! Per cert... VOSALTRES, de què les farciríeu????????? ☺
0 komentar:
Posting Komentar