Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Brioix Crémantaise

BONÍSSIMS!!!! Impossible evitar la necessitat de menjar-los un darrera l'altre!! De VICI!!!! 


El Brioix Crémantaise (recepta original del Mof Joseph Dorfler que m'ha arribat a través d'en Daniel Jordá) té la particularitat de que el punt de partida per a la seva elaboració és un "poolish" (preferment) a base de farina, llevat i cava en comptes d'aigua! El resultat és un brioix molt gustós i que deixa anar una oloreta... ummmm... INCREÏBLE!!!! 

La decisió de fer-los ha vingut motivada bàsicament pel fet de que avui és l'aniversari de la Simone i ens ha convidat a un "Apero". Mentre rumiava què fer per contribuir a la festa, el carter va picar a la porta i em va fer entrega d'una caixa que esperava amb moltes ganes: les botelles de Cava Bertha!!! Tot un descobriment aquest cava de Sant Sadurní. Si no el coneixeu... US EL RECOMANO!!!! Jo vaig comprar-lo per Internet a un distribuïdor de Basilea però per a la majoria de vosaltres hauria de ser molt més fàcil aconseguir-lo i de veritat que és una passada!



IMPORTANT: si voleu fer aquests brioixos, heu de tenir en compte que cal començar un dia abans ja que la massa ha de reposar un mínim de 12 hores a la nevera! Així que mentre sopàvem els planxats de pa de motlle amb canyellaassaboríem una copa de Cava Bertha, vaig aprofitar per reservar una mica de cava i començar a fer els els primers passos per aconseguir aquests fantàstics brioixos. 

La quantitat de poolish és per a una recepta de brioix amb 550 grams de farina.


Poolish

Ingredients

  • 125 ml de cava
  • 160 g de farina (millor si és de força)
  • 15 g de llevat de flequer (de París)

Procediment

  • Ho barregem tot intentant que no quedin grumolls.
  • Ho deixem reposar unes 2 hores o fins que veieu que ha doblat el seu volum (dependrà de la temperatura i l'humitat de la vostra cuina)
Un cop el Poolish ha doblat el seu volum, ja podem passar a preparar la massa del brioix.


Brioix Crémantaise o al Cava

Ingredients

  • Tot el poolish
  • 550 g de farina (si és de força millor)
  • 15 g de llevat de flequer (de París)
  • 10 g de sal
  • 85 g de sucre
  • 135 g d'ou deixatat ( uns 3 ous)
  • 175 g de llet
  • 275 g de mantega
  • 40 g de Pastis - podeu escollir qualsevol altre licor.
  • Gotes de xocolata - també es poden fer servir panses.
  • 1 ou per pintar els brioixos

Procediment

  • Barregem tots els ingredients menys la mantega (l'afegirem quan els demés ingredients estiguin ben integrats) i les gotes de xocolata que les afegirem al final.
  • Amassem amb plegats ràpids durant 1 minut i deixant reposar la massa durant 10 minuts entre amassat i amassat.
  • Quan tenim la massa ben lligada, la tapem amb un drap i la deixem reposar 1 hora a temperatura ambient.
  • Passat aquest temps, posarem l'atuell amb la massa a la nevera i la deixarem dins fins l'endemà o un mínim de 12 hores. APUNT: Les baixes temperatures produeixen una fermentació més lenta que afavoreix una major intensitat del sabor i de l'olor de la massa. 
  • L'endemà o passades les 12 hores, traurem la massa de la nevera i deixarem 1 hora perquè agafi temperatura.
  • Escalfarem el forn a 180°C.
  • Seguidament porcionarem el pa i en farem boles de 50 i 100 grams.
  • Col·locarem les boles dins els motlles i les deixarem llevar fins que doblin el seu volum. 
  • Abans d'enfornar pintarem els brioixos amb ou i enfornarem durant uns 10 minuts. Recordeu que la durada de la cocció variarà depenent de la mida dels vostres brioixos.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar