Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Bruixa 1: la Teresina



La bruixa Teresina de Josep Vergés
Sóc la bruixa Teresina, la més llesta, la més fina
del comtat. Catacrac!
Tinc conjurs, remeis i trampes per curar dolors i rampes,
maldecap, catacrac!
Amb un gat i amb una escombra passejo per dins de l´ombra
de la nit. Catacric!
I si et trobo poca-solta, et faré, de cop i volta,
com un ruc. Catacruc!
Puc dir la bonaventura, la present i la futura
en un mot. Catacroc!
Parlo dels secrets dels astres,predic morts i grans desastres 
a pleret. Catacrec!
Faig sorpreses i encanteris i tinc la clau dels misteris
amagats. Catacrac!
Sóc la Bruixa Teresina, que no sopa, que no dina,
Catacric! Catacrec!
Catacruc, catacroc, catacrac!

Ja està! S'ha acabat la màgia de la nit més curta de l'any amb el foc, els petards, les BRUIXES i la COCA!!!!!!!!!!!!! Potser... potser us preguntareu com és que jo no he penjat cap recepta de la coca de Sant Joan ja que, precisament, receptes d'aquest dolç han omplert la bloc-esfera al llarg de la darrera setmana... 


Voleu saber la veritat? Doncs perquè cap de les que he fet al llarg dels darrers dies es mereix ser publicada. Mireu:

Coca de pa amb cabell d'àngel
Coca de pa de cabell d'àngel i cacau
Coca de pa de crema amb taronja i gingebre 

Han quedat molt vistoses i les hem pogut menjar però no han pujat tal i com haurien d'haver pujat. El centre va perdre completament l'esponjositat i semblaven un pèl crues. Alguna cosa vaig fer malament... encara no he descobert el què però HO DESCOBRIRÉ!!!☺

Igualment també he fet una coca de pasta de full de llardons seguint al "Comando Panarra" i a en Daniel Jordà.


Aquesta va quedar BONÍSSIMAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!! I llavors? Doncs que va ser la primera vegada que feia pasta de full!!! Ei, i n'estic MOLT orgullosa però la meva tècnica no està per a donar consells a ningú encara: el primer intent va anar de pet a les escombraries perquè la mantega va guanyar la partida però amb avantatge!!! I la segona... la segona va anar molt millor però els fulls no es veuen clars del tot i la pasta, al plegar-la, s'esparracava sovint. 


Sincerament, no puc penjar una llista d'ingredients i una metodologia que no em funciona ni a mi!!! Així que he decidit deixar les coques de Sant Joan per un altre any perquè vull deixar-vos una recepta de la que n'estigui convençuda. GRÀCIES per entendre-ho!!! 

PERÒ... m'ha sobrat crema pastissera i no pot passar d'avui que la faci servir! ☺

Fins ben aviat!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar