No us ha passat mai que de cop us heu adonat que unes postres o un plat determinat el teniu integrat de tal manera dins la vostra rutina alimentaria que fins i tot heu deixat de donar-li importància? A mi em va passar ahir!
El dissabte és una dia una mica... com definir-lo? De fet ja és cap de setmana però per a nosaltres encara no és "festa": fem la compra, recollim la casa, posem rentadores perquè ens hem adonat que ja no ens queden mitjons, paguem factures i entre anades i vingudes arriba l'hora de dinar i què mengem ara? El que sigui però ràpid! I quan ja hem acabat de dinar ens mirem i ens preguntem: "tenim alguna cosa dolça?" NO! Doncs va, fem un Vermicelles! I en 2 segons tinc el primer fet i quan vaig pel segon alguna cosa m'il·lumina i crido: "UN MOMENT!!!!!!! NO TOQUEU RES: HE DE FER FOTOS!!!!!!! El Vermicelles encara NO el tinc al blog!!!!!"☺
I mentre em mirava l'expressió congelada i les boques a mig tancar d'en Reto i la Iris vaig començar a fer fotos sense pensar-m'hi massa. Aquesta entrada no ha estat pensada ni planejada així que l'atrezzo és el de cada dia i la recepta tampoc és la versió "De Luxe" o enriquida, NO! És el Vermicelles "d'estar per casa" i nosaltres el trobem DELICIÓS!☺
I què és el Vermicelles? Doncs és una especialitat suïssa a base de pasta de castanyes filetejada en forma d'espagueti, merenga i nata. És el dolç clàssic i per excel·lència d'aquesta època de l'any. Es pot trobar en format "postres", en format "cafè" i fins i tot en format "pastís". Si us agraden les castanyes i el feu un cop... ja no podreu deixar de repetir-lo!
Ingredients
Per a 4 Vermicelles
- 600 g de pasta de castanya
- 8 merengues petits
- Unes gotes de Kirsch (opcional)
- Nata líquida per muntar
- Una mica de sucre per la nata (opcional)
- 4 cireres confitades (opcional)
- 4 peces petites de xocolata (opcional)
Procediment
A Suïssa, malgrat no ser precisament el paradís de la castanya, la pasta de castanya i les castanyes confitades o congelades es troben als supermercats pràcticament tot l'any. No sé si a Catalunya podeu trobar pasta de castanyes ja feta i per això començaré donant-vos aquesta recepta:
Pasta de Castanya
- Agafarem 600 g de castanyes pelades i netes (més o menys 1 kg de castanyes amb pela). Poden ser fresques o congelades, el resultat és el mateix☺
- Posem les castanyes en un cassó juntament amb 4.5 dl de llet i ho posem al foc a coure. Ho farem a foc lent. Si les castanyes que feu servir són fresques necessitareu uns 40-50 minuts de cocció. Si són congelades, amb 10-20 minuts en fareu prou.
- Així que les castanyes estan cuites, les xafem amb una forquilla per tal d'aconseguir un puré i deixeu que es refredi.
- Mentrestant poseu 3 dl d'aigua, 6 cullerades de sucre i les llavors d'1 beina de vainilla en un altre cassó.
- Poseu el cassó al foc i ho feu coure durant uns 15 minuts o fins que veieu que agafa textura de xarop.
- El xarop, encara calent, el tirarem sobre el puré de castanyes i barregem bé per tal d'integrar tots els ingredients. Us hauria de quedar una massa tova i elàstica.
I llestos! Si voleu en podeu fer més quantitat i la que us sobri es congela fantàsticament bé i la podeu guardar durant gairebé 1 any!!
Igualment aquesta pasta la podeu fer amb 1 dia d'antelació. Un cop feta la podeu guardar a la nevera fins al moment de fer-la servir. I d'utilitats en té un munt: pastissos, cupcakes, gelats, galetes, "buttercream", salses i...
VERMICELLES
- Posem 2 merengues en un bol, got, plat o fins i tot en una càpsula de magdalenes.
- Podeu remullar els merengues amb unes gotes de Kirsch. Jo hi he posat el licor que m'ha quedat de les cireres confitades d'aquest estiu ☺
- Cobrirem les merengues amb espaguetis de pasta de castanya. Per aconseguir aquests espagueti nosaltres tenim la premsa d'èmbol que podeu veure en una de les fotos anteriors. I vosaltres teniu... el premsador d'alls!!☺Necessitareu una mica més de temps però el resultat és igualment excel·lent.
- Muntarem la nata i hi afegirem sucre al gust. Nosaltres no hi posem sucre doncs la pasta de castanyes ja en porta i no ens en cal més.
- Decorarem el Vermicelles amb uns núvols de nata.
I a gaudir-lo!
0 komentar:
Posting Komentar