Abans d'enterrar la sardina definitivament, vull que conegueu aquestes delícies de Carnaval.
Els noms poden ser "Hasenöhrli", "Chruchtele", "Beignets de Carnaval", "Marveilles", "Chneublätz", ... I això és perquè no són d'una regió concreta sinó que es poden trobar a tot el llarg i ample (de la petita) Confederació Helvètica☺
La curiositat és que antigament cada peça de massa es formava estirant-la amb els dits sobre el genoll (diuen i esperem que sigui cert) després de rentar-lo a consciencia per l'ocasió ☺
Es necessita una mica de temps per estirar cada un dels "pastissets" i seguidament fregir-los però la recepta per ella mateixa és molt senzilla:
Ingredients
Per unes 24 peces
- 3 ous
- 20 g de sucre
- 60 g de mantega
- 2 cullerades de Kirsch
- 20 g de nata líquida
- 400 g de farina blanca
- 2 litres d'oli de gira-sol per fregir-les
- Sucre llustre per decorar-les
Procediment
- Barregem els ous, el sucre, la mantega, el Kirsch i la nata líquida en un bol i batem fins a tenir-ho tot ben integrat.
- Hi afegim la farina poc a poc i amassem fins a aconseguir una massa homogènia. Si ho feu a màquina utilitzeu ara l'accessori ganxo i manteniu la velocitat a mig nivell.
- Evoqueu la massa sobre la superfície de treball i feu una bola amb ella.
- Emboliqueu-la amb film i deixeu-la descansar a la nevera durant 1 hora.
- Passat aquest temps, traieu la massa de la nevera i treballeu-la com si fos plastilina per tal d'aconseguir un cilindre d'uns 3 cm de gruix.
- Talleu el cilindre en porcions, d'altra vegada, 3 cm. Cada una d'aquestes porcions serà un dels "pastissets". Us en sortiran unes 24.
- Tapeu les 24 peces amb film perquè no s'assequin i comenceu a estirar-les una a una. Cal que els hi doneu forma de circumferència i que les estireu ben fines. Les tindreu del gruix adequat així que pugueu veure la superfície de treball a través de la pasta. Us adonareu que la massa és molt elàstica i que la podeu manipular i acabar de formar molt fàcilment amb els dits.
- A mida que les aneu formant, les podeu anar apilonant i separant amb un tros de film en un racó de la superfície de treball.
- Quan us falti estirar-ne 6 o 7, ja podeu posar l'oli dins un cassó i escalfar-lo. La temperatura de fregir serà entre 170-175°C
- Així que tingueu tots els pastissets estirats i l'oli hagi agafat la temperatura adequada ja podeu començar a fregir-los.
A l'hora de fregir-los heu de tenir presents 3 coses:
- La massa és absolutament adaptable i no cal que us preocupeu massa a l'hora de posar-la dins el cassó. Si us sembla que la rodona que heu format es massa gran o massa petita, si es doblega o sembla que queda deformada... la massa s'enfonsa d'entrada i a la que torna a la superfície ho fa completament estirada i agafant la mida del cassó☺
- Els "Fasnachtschüechli" tenen una clara forma ondulada. Per aconseguir-ho només cal que us ajudeu amb 2 culleres de fusta i els aneu enfonsant a l'oli a mida que es couen. Us adonareu de quan no cal fer-ho més perquè la massa ja cuita perd flexibilitat i ja no serà fàcil enfonsar-la.
- No patiu si al enfonsar-los amb les culleres es trenquen una mica. Al sortir de l'oli s'assequen una mica però aquestes delícies de Carnaval són conegudes per la seva fragilitat i SEMPRE es trenquen d'una banda o d'una altra.
Així que el pastisset adquireix rigidesa, ja el podeu treure i deixar-lo sobre paper de cuina per tal d'escòrrer tot l'oli. Un cop freds ja només ens faltarà espolsar-los amb sucre llustre a consciència i... MENJAR-LOS!!!!
Vinga, a veure si us animeu a provar-les un dia perquè realment són addictives!!!!! Això sí... no us deixeu enganyar per la seva lleugeresa: són una bomba!!! Boníssimes però si us deixeu endur i no pareu... us podeu arribar a trobar realment malament i si no us ho creieu li podeu preguntar a en Reto!! ☺
0 komentar:
Posting Komentar