Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Xarop d'Espígol


És el descobriment d'aquest estiu! ☺

A aquí en diuen "Lavendel-Limonade" però no correspon al que nosaltres entenem per "Llimonada". El resultat de la recepta és un xarop concentrat d'espígol que, un cop fet, es pot guardar a la nevera de 2 a 3 setmanes. 

El barrejarem amb aigua ben fresqueta (amb gas o sense) cada cop que volem un refrescant got de llimonada i el tindrem a punt per beure fins i tot abans de deixar caure la tovallola!☺



El mateix xarop es pot servir per una beguda igual de refrescant però una miqueta més "Chic" ☺ El podeu barrejar amb... CAVA!!!!! Us asseguro que és boníssim i té molt d'èxit!!!! NO cal que agafeu el cava més bo del celler ja que potser seria "fer-lo malbé" però si teniu un cava  d'aquells "semis" que a vegades queden una mica arraconats... GENIAL!! Això sí, ha de ser MOLT fred!!! ☺ 

La recepta no pot ser més fàcil:

Ingredients

Tot dependrà de la quantitat de xarop que serviu però amb aquesta recepta us sortiran uns 10-12 gots.
  • 1 llimona
  • 250 ml d'aigua
  • 250 g de sucre
  • 3 o 4 cullerades de flors d'espígol seques - si no teniu espígol a casa, podeu comprar les flors, ja seques, a qualsevol herborista. 

Procediments

  • Renteu bé la llimona, espremeu el suc i el reserveu. NO llenceu encara la llimona espremuda! ☺
  • Poseu el sucre, l'aigua i el que queda de la llimona espremuda al foc.
  •  Remeneu alguna vegada per tal que el sucre es dissolgui del tot. Quan la barreja arriba al punt d'ebullició, deixeu que bulli 2 minuts mentre aneu remenant i traieu el cassó del foc.
  • Hi afegiu de seguida el suc de la llimona i les flors d'espígol.
  • Remeneu bé perquè tot es barregi, tapeu el cassó i deixeu que el xarop es refredi mentre les flors d'espígol s'infusionen.
  • Passades unes 2 hores, quan el xarop ja sigui ben fred, li fem una darrera remenada i ja el podem colar i envasar. 
Ja està! Ara a la nevera i a gaudir-ne sempre que el cos ens demani una refrescada!!!☺

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar