A aquí en diuen "Lavendel-Limonade" però no correspon al que nosaltres entenem per "Llimonada". El resultat de la recepta és un xarop concentrat d'espígol que, un cop fet, es pot guardar a la nevera de 2 a 3 setmanes.
El barrejarem amb aigua ben fresqueta (amb gas o sense) cada cop que volem un refrescant got de llimonada i el tindrem a punt per beure fins i tot abans de deixar caure la tovallola!☺
El mateix xarop es pot servir per una beguda igual de refrescant però una miqueta més "Chic" ☺ El podeu barrejar amb... CAVA!!!!! Us asseguro que és boníssim i té molt d'èxit!!!! NO cal que agafeu el cava més bo del celler ja que potser seria "fer-lo malbé" però si teniu un cava d'aquells "semis" que a vegades queden una mica arraconats... GENIAL!! Això sí, ha de ser MOLT fred!!! ☺
La recepta no pot ser més fàcil:
Ingredients
Tot dependrà de la quantitat de xarop que serviu però amb aquesta recepta us sortiran uns 10-12 gots.
- 1 llimona
- 250 ml d'aigua
- 250 g de sucre
- 3 o 4 cullerades de flors d'espígol seques - si no teniu espígol a casa, podeu comprar les flors, ja seques, a qualsevol herborista.
Procediments
- Renteu bé la llimona, espremeu el suc i el reserveu. NO llenceu encara la llimona espremuda! ☺
- Poseu el sucre, l'aigua i el que queda de la llimona espremuda al foc.
- Remeneu alguna vegada per tal que el sucre es dissolgui del tot. Quan la barreja arriba al punt d'ebullició, deixeu que bulli 2 minuts mentre aneu remenant i traieu el cassó del foc.
- Hi afegiu de seguida el suc de la llimona i les flors d'espígol.
- Remeneu bé perquè tot es barregi, tapeu el cassó i deixeu que el xarop es refredi mentre les flors d'espígol s'infusionen.
- Passades unes 2 hores, quan el xarop ja sigui ben fred, li fem una darrera remenada i ja el podem colar i envasar.
Ja està! Ara a la nevera i a gaudir-ne sempre que el cos ens demani una refrescada!!!☺
0 komentar:
Posting Komentar