Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Gelat de torró de Xixona


El torró de Xixona és un clàssic de Nadal però també pot ser un fantàstic gelat a l'estiu. El problema és que des que en Reto el va descobrir que, es menja les teules de 2 en 2 si cal ☺ Així que esperar que en sobri a l'hivern per poder fer un gelat a l'estiu és "missió impossible"! PERÒ...
... ja us he comentat alguna vegada que m'encanten les pastes i salses de Home Chef !! I aquesta gent, ha tingut la bona pensada de treure al mercat la "Pasta de Torró granulat". És boníssima i té el mateix gust que el torró de Xixona de tota la vida!!! La darrera vegada que vaig baixar a Girona en vaig comprar un pot i fins ara no havia tingut temps de provar-lo ☺

La província d'Alacant és el bressol del Torró de Xixona i per fer aquest gelat, vaig agafar la recepta del Portal Oficial de Turisme d'aquesta comunitat (hi ha altres receptes igual d'interessants així que us recomano donar-hi un cop d'ull). 

És una recepta senzilla, ràpida i que dóna com a resultat un gelat que es desfà a la boca: igual que si mengéssim un tros de torró però una miqueta més fred☺

Ingredients

Jo vaig variar una mica les proporcions per adaptar les quantitats a la meva geladora. Si feu aquest gelat a màquina pot ser que hageu de fer el mateix però si el feu a mà, podeu seguir la recepta original que trobareu al link que us he recomanat fa un moment.

Amb les meves mides surten 4 serveis de gelat com el de la foto.
  • 250 ml de llet
  • 50 ml de nata
  • 50 gr de sucre
  • 100 gr de Pasta de torró granulat - si ho feu amb torró, només en calen 75 gr.

Procediment

  • Es barreja la llet, la nata, el sucre i el torró fins que aquest es desfaci del tot i ens quedi una crema lligada i homogènia.
  • Deixem la crema a la nevera unes 2 hores perquè quedi ben freda.
  • Passat aquest temps evocarem la barreja dins la geladora i la deixarem treballar uns 20 minuts o fins que ens agafi una bona consistència (*) 
  • Finalment posarem el gelat dins un contenidor i el deixarem al congelador perquè solidifiqui del tot i fins al moment de servir. 
(*) Si no fem el gelat amb geladora, posarem la barreja dins un contenidor i anirà ara ja al congelador. Durant les primeres 2 hores, l'hauríeu de remenar unes 4 vegades per anar trencant els cristalls.

Penseu que és un gelat que es desfà molt ràpid així que el traurem del congelador just al moment de tallar i servir. Per servir-lo, podeu utilitzar un ganivet o la cullera per gelats havent-los passat per sota el raig d'aigua calenta. Si voleu esperar que es desfaci una mica per tallar-lo/ servir-lo, ho podeu fer però pensant que perdrà ràpidament la consistència: no espereu més del necessari!



BON NADAL!!! ☺

AHHHHHHHH i NO oblideu que tenim el concurs en marxa! Que podeu guanyar un anell moníssim i un llibre de cuina molt interessant!! Pengeu PLEASE les vostres receptes a veure si el comencem a animar!!☺


CONCURS

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar