El torró de Xixona és un clàssic de Nadal però també pot ser un fantàstic gelat a l'estiu. El problema és que des que en Reto el va descobrir que, es menja les teules de 2 en 2 si cal ☺ Així que esperar que en sobri a l'hivern per poder fer un gelat a l'estiu és "missió impossible"! PERÒ...
... ja us he comentat alguna vegada que m'encanten les pastes i salses de Home Chef !! I aquesta gent, ha tingut la bona pensada de treure al mercat la "Pasta de Torró granulat". És boníssima i té el mateix gust que el torró de Xixona de tota la vida!!! La darrera vegada que vaig baixar a Girona en vaig comprar un pot i fins ara no havia tingut temps de provar-lo ☺
La província d'Alacant és el bressol del Torró de Xixona i per fer aquest gelat, vaig agafar la recepta del Portal Oficial de Turisme d'aquesta comunitat (hi ha altres receptes igual d'interessants així que us recomano donar-hi un cop d'ull).
És una recepta senzilla, ràpida i que dóna com a resultat un gelat que es desfà a la boca: igual que si mengéssim un tros de torró però una miqueta més fred☺
Ingredients
Jo vaig variar una mica les proporcions per adaptar les quantitats a la meva geladora. Si feu aquest gelat a màquina pot ser que hageu de fer el mateix però si el feu a mà, podeu seguir la recepta original que trobareu al link que us he recomanat fa un moment.
Amb les meves mides surten 4 serveis de gelat com el de la foto.
- 250 ml de llet
- 50 ml de nata
- 50 gr de sucre
- 100 gr de Pasta de torró granulat - si ho feu amb torró, només en calen 75 gr.
Procediment
- Es barreja la llet, la nata, el sucre i el torró fins que aquest es desfaci del tot i ens quedi una crema lligada i homogènia.
- Deixem la crema a la nevera unes 2 hores perquè quedi ben freda.
- Passat aquest temps evocarem la barreja dins la geladora i la deixarem treballar uns 20 minuts o fins que ens agafi una bona consistència (*)
- Finalment posarem el gelat dins un contenidor i el deixarem al congelador perquè solidifiqui del tot i fins al moment de servir.
(*) Si no fem el gelat amb geladora, posarem la barreja dins un contenidor i anirà ara ja al congelador. Durant les primeres 2 hores, l'hauríeu de remenar unes 4 vegades per anar trencant els cristalls.
Penseu que és un gelat que es desfà molt ràpid així que el traurem del congelador just al moment de tallar i servir. Per servir-lo, podeu utilitzar un ganivet o la cullera per gelats havent-los passat per sota el raig d'aigua calenta. Si voleu esperar que es desfaci una mica per tallar-lo/ servir-lo, ho podeu fer però pensant que perdrà ràpidament la consistència: no espereu més del necessari!
0 komentar:
Posting Komentar