A vegades una cosa et porta a una altra sense saber perquè. Aquest pastissets són el resultat d'un munt de casualitats :)
- En Reto i jo vam adonar-nos que s'havien acabat les llimones i vam anar a comprar-ne... per separat, és clar!
- Un munt de llimones s'avorreixen a la nevera.
- Comentant al bloc de la Mònica (Ensucrat) llegeixo que la Rosa Maria (El plat del dia) parla de llimones. De fet la Rosa Maria parla de la crema anglesa de llimona (Lemon Curd)
- El meu cap repeteix: llimones, llimones, LLIMONES!!!!!!!!!
I ja em teniu fent el "Lemon Curd" per tal d'aprofitar les llimones arraconades a la nevera.
Gràcies Rosa Maria per inspirar-me!! :)
Gràcies Rosa Maria per inspirar-me!! :)
I llavors encara va passar una altra cosa: ens feia gràcia anar al teatre i els pares d'en Reto van oferir-se a fer de cangur de l'Iris PERÒ... NO vam trobar entrades!! Això passa per deixar-ho tot per darrera hora!!! :)
Els sogres havien deixat de fer coses per fer-nos de cangur així que vam decidir que vinguessin igualment a sopar amb nosaltres però així "last minute"... què fem? Decidit! Amanida, escalivada i carn a la brasa amb pa amb tomàquet. I per postres??????? De fet ells no són de postres al vespre però igualment faré uns pastissets per acompanyar el cafè: he d'aprofitar que tinc una fantàstica i refrescant crema de llimona a la nevera ;)
P.S - Com que encara tinc xarop de xocolata, vaig posar-ne unes gotes a la base del forat abans d'omplir-lo amb la crema de llimona. Va quedar molt bo doncs la llimona contrasta molt amb la xocolata però no és necessari :)
Els sogres havien deixat de fer coses per fer-nos de cangur així que vam decidir que vinguessin igualment a sopar amb nosaltres però així "last minute"... què fem? Decidit! Amanida, escalivada i carn a la brasa amb pa amb tomàquet. I per postres??????? De fet ells no són de postres al vespre però igualment faré uns pastissets per acompanyar el cafè: he d'aprofitar que tinc una fantàstica i refrescant crema de llimona a la nevera ;)
Ingredients
La recepta original és per fer un pastís Bundt (pastís amb forma de corona). Els motlles dels pastissets són de la mateixa mida que els motlles de Cupcake. Per 12 pastissets vaig utilitzar la meitat de la recepta.- 350 g de farina
- 1 cullereta i 1/2 d'impulsor
- 1 cullereta de sal
- 180 ml de llet a temperatura ambient
- 2 cullerades de formatge cremós a temperatura ambient
- 227 g de mantega a temperatura ambient
- 300 g de sucre
- 4 ous (XL) lleugerament deixatats
- 1 cullereta d'extracte de vainilla o 1/2 beina de vainilla
- 1 cullereta i +1/2 de rom blanc (opcional)
- Crema anglesa de llimona (Lemon Curd)
- Sucre llustre
Procediment
Escalfem el forn a 160°C.
- En un bol tamisem la farina, l'impulsor i la sal. Reservem.
- En un altre contenidor barregem la llet i les dues cullerades de formatge. Remenem bé per dissoldre el formatge i reservem.
- En el bol principal batrem la mantega a velocitat mitjana durant uns 30 segons.
- Hi afegim el sucre a poc a poc i continuarem baten, encara a velocitat mitjana, durant uns 5 minuts. Pareu, si cal, per recollir la pasta que queda enganxada a les vores del bol.
- Afegim els ous, un a un, baten a velocitat alta i deixant que l'ou s'integri completament a la pasta abans d'afegir el següent.
- Afegim la vainilla i el rom.
- Ara continuarem baten a baixa velocitat i afegirem la farina alternant amb la llet. Començarem i acabarem amb la farina (3 porcions de farina per 2 porcions de llet). Si us sembla que la pasta es talla, no us preocupeu. És una cosa que passa sovint degut, normalment, a les diferents temperatures del ingredient. Simplement continueu baten i veureu com tot lliga. Si cal, al final, bateu uns minuts a velocitat mitjana.
- Ara ja podeu posar la massa dins el motlle o els motlles com he fet jo i enfornarem.
Si feu un pastís necessitareu coure'l uns 50-60 minuts. En el cas dels pastissets, els vaig tenir 30 minuts al forn.
Quan estiguin cuits (feu la prova de l'escuradents) els traiem del forn, els deixem refredar 5 minuts i els desemmotllem. Els deixem refredar completament sobre una reixeta.
Si teniu motlles de Bundt petits com jo, va bé deixar-los refredar els primers 5 minuts asseguts sobre la base. Al coure s'inflen i si no fem això ens serà difícil fer-los aguantar un cop siguin freds: els pastissets pesen poc doncs són petits i tenen el centre buit :)
Quan els tenim freds omplim el forat del centre amb el Lemon Curd, espolsem sucre llustre pel damunt del pastisset i llestos!
P.S - Com que encara tinc xarop de xocolata, vaig posar-ne unes gotes a la base del forat abans d'omplir-lo amb la crema de llimona. Va quedar molt bo doncs la llimona contrasta molt amb la xocolata però no és necessari :)
0 komentar:
Posting Komentar