He estat uns dies a Catalunya i he tornat amb una maleta plena de llibres de cuina i rebosteria, motlles per pa i per pastissets, càpsules per a cupcakes, colorants, pastes diverses (VISCA Homechef!),...
També he tornat amb moltes idees PERÒ... necessito una mica de temps per ordenar-ho tot Sobretot perquè al tornar m'he trobat que el bloc ha estat molt viu!!!!!! Gràcies!!! Gràcies pels vostres missatges i per seguir-me! És molt gratificant adonar-te que et segueixen i que el que fas agrada!!! :)
Especialment gràcies a B i B Pastissets pel premi "The Versatile Blogger"! Tot el relacionat amb aquest premi ho trobareu a aquí :)
La coca de iogurt és un clàssic, una recepta megaconeguda a la blogesfera: cap sorpresa però desprès de trobar-me a BCN amb la meva enyorada Carolina - la reina de la coca de iogurt ;D - no podia fer com si res.
La Carolina ha viscut 7 anys a Suïssa tornant a CAT ara farà mig any. Mentre va ser a Suïssa va intentar fer la coca de iogurt diverses vegades amb resultats més aviat pèssims fins que ho va deixar estar del tot. El cas és que ara que torna a ser a Catalunya, la coca li surt ESPLÈNDIDA i BONÍSSIMA... hi ha algú que encara dubte de les bruixes a la cuina???? :)
Al llarg d'aquest encara no mig any, la Carolina ja m'ha parlat almenys 4 vegades de la seva coca i me n'ha fet venir ganes! I la veritat és que ha sortit boníssima i molt esponjosa. Fins i tot m'he preguntat perquè havia estat tant de temps sense fer-la?! :)
Ingredients
Utilitzarem el pot del iogurt per mesurar les quantitats. La proporció és 1 mida = 1 pot de iogurt.
- 1 iogurt - diuen que de llimona però jo no m'hi miro: natural, de maduixa, ... Mireu que quedi be amb el resultat que voleu aconseguir. El d'avui és natural i de soja :)
- 2 mides i 1/2 de farina
- 1 sobre d'impulsor (tipus Royal)
- 1/2 mida de cacau
- 1 polsim de sal
- 1/2 cullereta de bicarbonat de soda (opcional)
- 1 mida i 1/2 de sucre
- 1/2 mida d'oli lleuger - jo faig servir de girasol
- 3 ous
- "Buttercream" de vainilla - Trobareu la recepta a aquí (Receptes bàsiques n.6), sucre llustre, violeta en pasta o/i qualsevol altre cosa que us agradi pel muntatge i la decoració.
Procediment
Escalfem el forn a 200°C i preparem un motlle d'uns 24-26 cm: l'engreixarem amb una fina capa de mantega.
Passats els 20-25 minuts, traurem el motlle de la nevera i enfornarem baixant la temperatura a 180°C i durant uns 35-40 minuts o fins que l'escuradents surti sec i net.
Al treure la coca del forn la deixarem refredar uns minuts dins al motlle i seguidament la traurem i la deixarem refredar completament sobre una reixeta.
Un cop tenim la base sobre la plata de servir podem començar amb el farciment i la decoració al gust. Jo he fet el següent:
- Aboquem el iogurt dins el bol principal i rentem el pot per tal d'utilitzar-lo com a mesura.
- Tamisem la farina, l'impulsor, el cacau, la sal i el bicarbonat i ho reservem.
- Afegim el sucre i l'oli al iogurt i comencem a batre fins que veiem que ens queda una barreja airosa.
- Afegim els ous un darrera l'altre. Deixem que el primer quedi ben integrat abans d'afegir-ni un altre.
- Quan tenim els ous integrats hi afegim la barreja de farina. Ho fem amb tres vegades i sense deixar de batre.
Passats els 20-25 minuts, traurem el motlle de la nevera i enfornarem baixant la temperatura a 180°C i durant uns 35-40 minuts o fins que l'escuradents surti sec i net.
Al treure la coca del forn la deixarem refredar uns minuts dins al motlle i seguidament la traurem i la deixarem refredar completament sobre una reixeta.
Muntatge
Així que tenim la coca freda podem tallar-la per la meitat per aconseguir dues capes. Ho podeu fer amb un ganivet anant molt en compte que no es trenqui l'esponja o amb una lira talla pastissos (un estri que us el recomano perquè va molt i molt bé). Si teniu dubtes a l'hora de llençar-vos a tallar-la, doneu un cop d'ull a aquí que hi trobareu un parell exemples visuals (Cops d'escombra i trucs de màgia nr.3)Un cop tenim la base sobre la plata de servir podem començar amb el farciment i la decoració al gust. Jo he fet el següent:
- He cobert la base amb la "buttercream" de vainilla.
- He escampat 2 culleretes de violeta en pasta sobre la crema de mantega de manera que ens quedi un efecte marbre amb tons liles.
- He col·locat la segona meitat del pastís a sobre la crema pressionant lleugerament per aconseguir que ens quedi tot plegat ben solat.
- He rematat la decoració espolsant sucre llustre per sobre i un polsim de pols de colors comestible (The Rainbow Dust) de color taronja i lavanda.
0 komentar:
Posting Komentar