Trobo que les galetes són la millor opció per tenir de reserva per quan ens pica el cuquet dolç☺A nosaltres ens agraden molt, sobretot les galetes toves!!
Aquestes amb farina d'espelta són boníssimes!! Amb un sabor a xocolata ben intens! Amb els ulls tancats et pot semblar que t'estàs menjant un Brownie amb entrebancs de fibra.
I heu vist quins segells més xulos? Fa pocs que els vaig comprar i m'ha fet gràcia provar-los de seguida però aquesta massa és ideal per a qualsevol tipus de segell o tallador.
Ingredients
Per unes 35-40 galetes
- 2 ous
- 250 grams de sucre llustre
- 250 grams de mantega a temperatura ambient
- 500 grams de farina d'espelta
- 75 grams de cacau
- 1 polsim de sal
- 1 beina de vainilla
Procediment
Prepareu 2 safates amb paper sulfurat. Abans d'enfornar haurem de deixar la massa ja estirada a la nevera així que les safates us haurien de cabre dins. Si les de forn no us hi caben, no passa res doncs les galetes fredes es poden passar molt fàcilment d'una safata qualsevol a la safata del forn.
- Batem els ous, el sucre llustre i la mantega fins que aconseguim una massa ben esponjosa.
- Tamisem la farina, el cacau i el polsim de sal. Ho afegim a la barreja a poc a poc i sense batre. Ho integrem airosament amb una espàtula.
- Finalment hi afegim les llavors de vainilla.
- Quan tenim la massa preparada la posarem sobre una safata (potser dues) i l'estirem amb un corró fins a deixar-la del gruix que volem les galetes. Això anirà al vostre gust. Les meves teniem uns 5-6mm.
- La massa estirada la taparem amb film transparent i la posarem a la nevera unes 2 hores.
- Passat aquest temps escalfem el forn a 180°C.
- Ja podem fer les galetes amb els talladors o segells que més ens agradin fins a tenir tota la massa acabada.
- Abans d'enfornar-les, deixarem la safata 20 minuts a la nevera.
- I cap al forn! Només necessiten 7-8 minuts de cocció.
Un cop fetes les deixeu refredar i ja hem acabat! ☺
Al fer servir aquest segell de cares, m'ha semblat divertit convertir-los en "personetes" amb aquest cabells cruixents de Müesli. A més, com que porto uns dies intentat acabar les restes que queden pels calaixos, he pogut desfer-me d'un grapat de Candy Melts que havien quedat arraconats.
A veure si us agraden!
NOTES
- Aquesta massa no s'expandeix al introduir-la al forn, en part gràcies a refredar-les abans d'enfornar, però sí que s'assenta i guanya uns mil·límetres. Deixeu un xic d'espai entre galetes a la safata.
- Si feu servir segells és millor refredar les galetes al congelador. En el meu cas la diferència entre la nevera i el congelador és que les galetes queden amb amb les faccions de la cara com difuminades.
0 komentar:
Posting Komentar