Aquestes castanyes bordes les vaig descobrir quan una família de Texas em digué un vespre que els nens no trobaven els "buckeye" que havien recollit al matí de camí a l'escola. Aquell dia no els vaig poder ajudar gaire ja que no tenia ni idea de què era el que buscaven! "buckeye"... ?...
Els hi vaig dir que segurament ho trobaria al recollir i que ja els hi posaria a la bossa...
Al arribar a casa vaig anar disparada a preguntar-ho al Sr.Google i abans de trobar-ne la definició "castanya borda", vaig trobar-ne una recepta que de seguida em va cridar l'atenció ja que combina dos dels meus ingredients preferits: la mantega de cacauet i la xocolata!!
Vaig trobar els "buckeye" (jo sempre n'havia dit "chestnut" sense saber de l'existència d'una paraula per identificar les bordes i diferenciar-les de les comestibles) sota el sofà! Els nens van estar d'allò més contents mentre que jo havia descobert una recepta que prometia☺
Recordeu aquesta seqüència?
Meet Joe Black! L'heu vist, oi?☺
Doncs només dir-vos que la cara del jove Pitt en aquesta escena on la Mort descobreix la mantega de cacauet es multiplicaria per 1000 al tastar una castanya borda de les meves! Són un pecat!!! Increïblement bones i una bomba!! En tots els sentits!
La bona noticia? No cal que patiu que no en menjareu gaires de seguides. Primer perquè us les trauran de les mans i segona... perquè són com el torró de Xixona: BONÍSSIM però per menjar a mossegades petites o ens embafarà.
Són molt fàcils de fer i genials per una tarda de cafè, una festa d'aniversari o simplement unes postres diferents. I ara que estem de Carnestoltes i no ve d'un pam, és la millor època per menjar-les sense remordiments!☺
He fet un parell de modificacions a la recepta original com reduir una mica el sucre i evitar el llard ja que amb la mantega de cacauet i la mantega vaig pensar que ja tenim prou grasses en una mateixa recepta. D'entrada em feia por perdre consistència i no poder formar les boles però no vaig tenir cap problema!!
Ingredients
Per unes 30 peces
- 260 grams de mantega de cacauet - sense trossos
- 75 grams de mantega a temperatura ambient
- Les llavors de 1/2 beina de vainilla
- 325 grams de sucre llustre tamisat
- 30 escuradents
- 100 grams de xocolata negre de cobertura
0 komentar:
Posting Komentar