Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Magdalenes de nata

De receptes de magdalenes n'hi ha per donar i per vendre. De fet... jo diria que, com a mínim, n'hi ha una per família ja que és una d'aquelles receptes de "l'àvia" que va passant de generació a generació. 

  
La meva mare i la meva àvia han cuinat i cuinen molt bé però les magdalenes no han format mai part del seu repertori culinari. Així que quan vaig voler fer-ne per primera vegada em va tocar "buscar-me" la vida☺

Després de provar diferents receptes, d'afegir i/o treure ingredients, de socarrimar-ne alguna que altra safata i d'empassar-me la frustració perquè no pugen com jo voldria, crec poder afirmar que ja he trobat la meva (meves) receptes de magdalenes.

De fet ja fa un temps que faig servir les mateixes receptes (ja les aniré publicant totes)  i aquestes d'avui són la primera recepta que em va deixar satisfeta i que ha estat un èxit sempre que les he fet i les he ofert a familiars i amics. 

I precisament per això les publico ara: perquè les vaig dur fa poc a un "brunch" a casa la Rosa M. i m'han demanat la recepta ☺ No són precisament les més "light" de totes però els remordiments s'esborren a la primera mossegada i si no... ja m'ho direu! 




Ingredients

La recepta és per unes 16 magdalenes de mida tradicional. 
  • 4 ous
  • 200 g de sucre + una mica més per decorar-les
  • 200 ml d'oli suau - jo acostumava a utilitzar oli de gira-sol però darrerament faig servir oli d'oliva del 0.4%
  • 100 ml de nata - 35% MG
  • 350 g de farina
  • 7 g d'impulsor
  • 1 llimona - la ratlladura
  • Encenalls de xocolata -opcional

Procediment

  • Batem els ous i el sucre fins aconseguir una consistència cremosa.
  • Afegim l'oli poc a poc i sense parar de batre.
  • Així que l'oli està integrat, afegim la nata i seguim batent fins aconseguir una barreja homogènia.
  • En un bol tamisem la farina amb l'impulsor i hi afegim la ratlladura de la llimona. Ho afegim a cullerades a la barreja de líquids i ja no batem sinó que ho integrarem amb una espàtula.
  • Deixem que la massa de les magdalenes reposi una estona dins la nevera. Li podeu deixar fins l'endemà si voleu però li hauríeu de tenir un mínim de 30-40 minuts.


    Quan arribi el moment d'enfornar, escalfeu el forn (opció dalt i baix) a 230°C (*) Mentre el forn s'escalfa:
    • Prepareu la safata del forn amb els motlles i les càpsules.
    • Traieu la massa de les magdalenes de la nevera.
    • Barregeu bé i passeu a omplir les càpsules. Jo ho faig posant la barreja dins una mànega pastissera d'un sol ús i tallant la punta.
    • Ompliu 3/4 de la càpsula. Jo em vaig passar una mica i el caputxó no és tant pronunciat com altres vegades. 
    • Decorem espolsant sucre pel damunt i enfornem baixant el forn a 200°C durant uns 20-25 minuts PERÒ...


      ... (*) la cocció de les magdalenes no té cap secret però pot costar trobar-li el punt al forn perquè quedin cuites, esponjoses i no es cremin. Per posar-vos un exemple: el mestre Xavier Barriga - les seves magdalenes també m'agraden molt (no són pas gaire diferents a aquestes) i les publicaré molt aviat - aconsella escalfar el forn a 250°C i enfornar a 210°C durant uns 14 minuts. Bé, jo tinc un termòmetre dins el forn i puc assegurar-vos que el termostat del forn no m'enganya massa però igualment us puc dir que a 250°C les magdalenes se m'han cremat 2 de 3 vegades. Sobretot la segona fornada. La primera vegada serà qüestió d'experimentar i observar com evolucionen☺El que sí és important és coure-les per sobre els 180°C ja que per sota d'aquesta temperatura no pugen amb la força que necessiten per poder formar el caputxó. 

      Per cert, si voleu podeu fer com jo i omplir les càpsules alternant irregularment capes de massa de magdalena amb una cullereta d'encenalls de xocolata. No ho faig pas sempre ja que la versió clàssica és igualment boníssima: mireu-les!!


      Espero que us agradin! 

      • Digg
      • Del.icio.us
      • StumbleUpon
      • Reddit
      • RSS

      0 komentar:

      Posting Komentar