Ufff... fa una eternitat des de la darrera entrada però entre les vacances de Nadal i la depressió "post-vacacional"☺ els dies s'han anat escolant i ja som a finals de gener!!
Però no us penseu que m'he dedicat a estar estirada al sofà i lamentar-me perquè s'ha de tornar a la feina, NO! De fet... he fet moltes coses però coses bàsiques i de rebost: litres de caldos de pollastre i de peix que he envasat i congelat, croquetes de pollastre d'aprofitament,... Però de totes aquestes coses no n'he fet fotos ja que són coses que faig regularment i ni se m'havia passat pel cap fer-ne entrades al bloc. TOT I QUE...
... ahir vaig pensar que la propera vegada que faci caldo, sigui del que sigui, si que faré fotos i escriuré la recepta. Perquè? Fer un caldo no és pas difícil i el bloc està molt enfocat a postres i pa... Ja ho sé! Però el bloc l'escric per compartir receptes amb tots vosaltres, no hi ha cap dubte amb això, però també per mi (així tinc les receptes classificades i en ordre) i qui sap si en un futur la meva filla estarà contenta de tenir una recepta escrita de com fer un bon caldo de pollastre a la catalana☺
Ja sabeu que tinc una colla d'amics esportistes que viuen "a la cova" i que jo els visito en alguna ocasió☺ Aquesta recepta és la meva versió d'uns "Pancakes" Paleo que m'han fet arribar i el resultat és espectacular!
Dic que és la meva versió ja que la recepta original porta farina de coco però, pel meu gust, queden massa dolços. Per compensar aquesta dolçor vaig decidir fer una prova substituint una mica més de la meitat de la farina de coco per farina de castanyes i els resultat ens agrada molt. Ens agrada el gust (menys dolç) i la consistència que és molt similar als "Pancakes" tradicionals. NO porten gens de sucre ni cap mena d'edulcorant així que s'adapten a moltíssimes dietes i són aptes per celíacs.
Ingredients
Per a 5 "Pancakes" d'uns 15 cm
- 35 g de farina de castanyes
- 30 g de farina de coco
- 1 cullereta d'impulsor
- 1 cullereta de sal
- 3 ous grossos
- 1 tassa de llet de coco (225 ml)
- Oli d'oliva o de coco per fregir-los
Procediment
Hi ha qui diu que la barreja per "Pancakes", igual que la de crep, s'ha de deixar reposar una estona a la nevera abans d'utilitzar-la. Sincerament... normalment quan em poso a fer "Pancakes" és perquè vull esmorzar, tinc gana☺ i NO estic per esperar massa jo. Normalment la deixo reposar uns 10 minuts i començo. Fins ara no he tingut mai cap problema.
- En un bol tamisem i barregem les farines, l'impulsor i la sal. Ho reservem.
- En un altre bol deixatem els ous per homogeneïtzar-los.
- Hi afegim la llet de coco i batem per integrar-la bé.
- Seguidament agafem la barreja de secs i els afegim poc a poc a la crema d'ou i llet. Anem remenant suaument tota l'estona per evitar grumolls i així que ho tenim tot lligat ja la podem deixar reposar. La crema us ha de quedar líquida però amb cos.
Mentrestant podeu preparar la paella que fareu servir per fregir-los i l'engreixeu amb l'oli escollit. Mireu de trobar el punt perquè els "Pancakes" no s'enganxin i es puguin girar però sense que quedin oliosos.
Per fer els Pancakes només caldrà que aneu agafant cullerots de crema i els fregiu a la paella. a foc mig. Deixeu-los daurar uns 3-4 minuts (o fins que agafin una bona consistència) abans de girar-los la primera vegada ja que així no es trencaran. A mida que els aneu fent, els aneu dipositant sobre un plat amb paper absorbent per reduir el possible excés d'oli.
I ja els podeu menjar acompanyat del que us vingui de gust!
A la xarxa trobem moltíssimes fotos de "Pancakes" que regalimem xarop d'auró (el famós "mapple syrup" del Canadà) o d'atzavara ("agave", la darrera moda en xarops pel fet de ser 100% natural) així com una infinitat de confitures, gelees i fruites PERÒ... jo tendeixo als salats a l'hora d'esmorzar així que els "Pancakes" els mengem a la catalana: amb un trinxat de pernil salat i tomata regat amb un rajolí d'oli d'oliva amb perfum de trufa!
Si els hi doneu una oportunitat els trobareu BONÍSSIMS! Paraules d'en Reto i, creieu-me, ell no és precisament amics de les dietes alternatives☺
0 komentar:
Posting Komentar