Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Flam d'ou de coco i prunes - Blog enllaçat per la INDEPENDÈNCIA

l'11 de Setembre! Blog-Via cap a la Independència amb el n.50!

Bona diada a tots!!!!!!! Als que habitualment seguiu el blog i als que hi heu arribat enllaçats per la cadena de blogs de la mà de Paraules de Tardor 


Aquest 11 de Setembre el recordarem durant molt de temps. Jo no sé què passarà a partir de demà però el dia d'avui (no només el dia d'avui sinó tot el que s'està fent dins i fora de Catalunya des de fa ja tants mesos) ja és un èxit: havia Catalunya estat mai abans així d'unida??????? Seguim així!!! La unió fa la força!!! ☺ I que no es trenqui aquesta Via virtual cap a la Independència! Després de llegir aquesta entrada us convido a seguir fent via al blog Quadern de mots

Un altre motiu, aquest més personal, que fa de l'11 de Setembre d'anguany un dia especial és que avui fa justament 11 anys de la meva arribada a Suïssa!!!!!!!!!!!! 

Així dons un dia ple d'emocions! I per endolcir-lo encara una mica més, un postre ben senzill però a mi m'encanta: flam d'ou!! PERÒ he de dir que m'he atrevit a fer un invent...


... sóc una devota del coco: m'encanta PERÒ començo a estar cansada de la ratlladura! Si, potser és que m'estic tornant repetània (deu ser cosa de l'edat) però cada vegada em molesta més menjar-me la ratlladura de coco... s'enganxa a les dents i per més que la remullis sempre és seca. Al menjar-la tens la sensació de menjar herba☺ I és per això que aquest flam està fet amb llet de coco en comptes de llet de vaca.

Un èxit total!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Queda un flam amb un sabor de coco intens PERÒ sense "pellofes" ☺ i l'aroma que deixa anar és absolutament exòtic: una passada!!! I a més la consistència és com més fina, més delicada. I les prunes l'acaben d'arrodonir: la mitja pruna que va dins, queda cuita de tal manera que no només deixa l'aroma que es combini amb el coco sinó que a més es desfà a la boca al menjar-la i el coulis li dóna un punt d'acidesa que hi harmonitza a la perfecció. 

Vaja... que ens ha agradat MOLT!!!!!!!!! Bé... Per ser sincera us diré que en Reto és qui se n'ha menjat dos, un darrera l'altre i pràcticament sense respirar ☺ perquè jo... jo tinc prohibit tastar-lo però això us ho explicaré amb més calma aquest cap de setmana ☺☺ Ara anem per la recepta:

Ingredients

Per a 6 flams 
  • 30 g de sucre
  • Suc de llimona - unes gotes
  • 3 prunes
  • 3 ous
  • 90 g de sucre
  • 375 ml de llet
  • 10 prunes
  • 3 cullerades d'aigua
  • sucre - si cal 

Procediment

Escalfem el forn a 180°C i preparem un atuell que pugui anar al forn i on hi tinguin cabuda les 6 flameres.
  • Començarem amb el caramel posant els 30 grams de sucre juntament amb les gotes de suc de llimona dins un cassó a foc mitjà i remenant sense parar fins que el sucre caramel·litzi i agafi un color torrat.  Vigileu que no es cremi o amargarà.
  • Un cop tenim el caramel el distribuïm dins les flameres. No us preocupeu si solidifica de seguida i només us queda un grumoll de caramel en un racó de la flamera: al coure es desfarà i es distribuirà sol.
  • Renteu 3 prunes i les partiu per la meitat. 
  • Col.loqueu una meitat dins casa flamera, sobre el caramel.
  • Seguidament batem els ous amb el sucre fins que veiem que s'espongen i doblen el seu volum.
  • Ara hi afegirem la llet de coco i batrem una mica més per tal d'integrar-ho tot bé.
  • I ja podem posar la barreja dins les flameres i aquestes, a la vegada, dins l'atuell que ja tindrem preparat.
  • Omplirem l'atuell amb aigua calenta fins que aquesta arribi a un nivell una mica superior a la meitat de les flameres. Vigileu que no us entri aigua dins les flameres. 
Ara és el moment d'enfornar. Deixarem que els flam es coguin al bany maria uns 40 minuts. Per saber si ja s'han cuit del tot podeu fer, igual com amb els pastisos, la prova de l'escuradents. 



Mentre tenim els flams al forn, podem fer el coulis de pruna amb les 10 prunes restants. Simplement les rentem, espinyolem i les posem en un cassó a foc lent amb les 3 cullerades d'aigua. Veureu que les prunes de seguida es couen. Proveu-les i si us sembla que necessiten sucre (dependrà de les prunes i del gust de cadascú) n'hi podeu afegir 1-2 cullerades. Remeneu bé perquè el sucre es dissolgui i així que veieu que les prunes ja han perdut la pell i us queda una salsa vermella, ja les podeu treure del foc i deixem que es refredin i infusionin uns minuts. 

Finalment ho passarem tot per un colador i ja tenim la salsa de pruna que acompanyarà els nostres flams de coco☺


És una recepta de les de tota la vida però amb un gust exòtic que us recomano proveu perquè val molt la pena ☺

I per acabar només dir-vos que el passat dia 25 d'Agost es va fer a Züric la Cadena Humana per a la Independència. Allà vam anar la meva nena, la Marta que ens visitava i jo mateixa!!! A fer pinya i a demostrar que no és una broma, que els catalans que vivim a l'estranger també volem ser lliures!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  

Fotos per fer història (com el dia d'avui) "robades" amb tot el morro i directament del Facebook d'en Carles ☺☺☺ Gràcies guapo!! Ets un sol! 

Visca Catalunya!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar