Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Coca de sucre


Mireu, ahir feia un dia de gossos per aquestes terres: fred, gris i plujós! I sense sol!!! On és el sol???? N'estic fins al monyo i el que em vindria més de gust és hivernar com les tortugues però com que les coses ens les hem d'agafar per la part positiva, vaig decidir-me a fer aquesta coca seguint la regla de tres:
  1. Si no surt el sol, no cal tenir un cos 10
  2. Si no cal un cos 10, no cal fer dieta
  3. Si no cal fer dieta... FEM UNA COCA!! :)

I havia de ser la coca de forner (o de sucre com en diem a casa) doncs des que la Joana en va fer una i va penjar la foto al grup "ComandoPanarra" que se m'apareix als somnis! És que jo soc de pa de debò i si al pa li posem anís i sucre... fins i tot els dies grisos agafen color!!! Gràcies Joana!!
Les vaig fer ahir a la nit. El cafè d'aquest matí ha tingut gust de diumenge i... HA SORTIT EL SOL!!!! :)




Per dues coques necessitarem:


Ingredients

Per la massa
  • 250 g de farina de força
  • 6 g de llevat fresc
  • 100 cc d'aigua
  • 50 cc d'anís dolç - opcional però li dona un toc molt bo. Si ho preferiu podeu fer 150 cc d'aigua
  • 25 g d'oli - jo vaig fer servir oli de gira-sol perquè és més suau.
  • 20 g de sucre
  • 1 polsim de sal
  • Matafaluga al gust
Per pintar-les
  • 25 cc d'oli d'oliva - sí però un de suau ;)
  • 25 cc d'anis dolç
  • 10 g de sucre 
Per ensucrar-les 
  • Una mica més de sucre

Procediment

Escalfeu el forn a 250 °C per tenir una bona temperatura a l'hora d'entrar-hi les coques.
  • Poseu tots els ingredients de la massa dins un bol i els barregeu bé.
  • Deixarem que la massa reposi 10 min.
  • Traieu la massa del bol (no deixeu el bol gaire lluny perquè el necessitarem més tard) amb l'ajuda d'una espàtula i l'evoqueu sobre la superfície de treball prèviament untada amb una mica d'oli. IMPORTANT: no hi poseu farina ja que aquesta farina es va sumant a la massa i pot fer que la coca surti més seca. 
  • Amassarem fins a tenir tots els ingredients ben integrats.
  • Untem la massa amb una mica d'oli i la deixem reposar 10 minuts més.
  • Tornem a amassar fins aconseguir una massa ben elàstica.
  • Untem el bol que hem fet servir amb una capa fina d'oli.
  • Farem una bola amb la massa i la deixarem reposar dins el bol, tapada amb un drap i evitant els corrents d'aire,  durant 1 hora o fins que hagi doblat el seu volum. 
  • Passats els 60 minuts, tornem a posar la massa sobre la superfície de treball i en fem 2 trossos d'uns 220 g.
  • Estirem les coques i les posem damunt una safata de forn, ara sí, una mica enfarinada.
  • Cobrim les coques amb un drap enfarinat i les deixem reposar altra vegada uns 45 minuts.
  • Un cop han doblat el seu volum, les marquem una mica amb els dits i les pintem amb la barreja d'oli, anís i sucre. 
  • Les enformen baixant el forn a 200°C i les deixem coure uns 15-20 minuts. Jo en vaig tenir prou amb 15 minuts però això dependrà del forn. Si passats els 15 minuts veieu que queden molt daurades de sobre però encara els falta cocció, tapeu-les amb un tros de paper d'alumini o amb paper sulfurat.
  • Al treure-les del forn les tornarem a pintar i hi espolsarem una mica de sucre pel damunt.
  • Deixem que es refredin sobre la reixeta, fora del forn.

A disfrutar-les!!! :)




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar